Бизнесменът от хазартния сектор Васил Божков заяви, че сам е

...
Бизнесменът от хазартния сектор Васил Божков заяви, че сам е
Коментари Харесай

Васил Божков: Аз помолих да ми дадат "Левски", за да го спася

Бизнесменът от хазартния бранш Васил Божков съобщи, че самичък е поискал да стане притежател на " Левски ", макар че след отдръпването си от ЦСКА разгласи, че повече няма да се занимава с футбол.

Преди дни той сподели, че в случай че се одобри предлагането за национализация на частните лотарии, няма да има пари за футболния клуб.

" Просто мина време и отново ми се дозанимава. Отборът щеше да изчезне, както изчезна ЦСКА, а на избран стадий от развиването си човек може да си разреши да прави положителни неща ", сподели Божков в изявление за " Свободна Европа ".

" Аз помолих да го дадат ( " Левски " ), с цел да го спася. Не бях помолен да го взема, а желаех ", уточни той.

Божков пое властта във футболния клуб през март 2019 година, като притежател стана един от околните му хора Георги Попов. По това време " Левски " имаше отговорности от над 30 млн. лв. и беше в доста тежко състояние. Божков твърди, че сините към този момент са в положително положение, като отхвърля да е влизал в клуба поради личните си бизнес ползи.

" Не знам кой и по какъв начин като е влизал в " Левски " му е потръгвал бизнесът, само че в един миг клубът бе заседнал в задължения и нямаше една стотинка, той беше банкрутирал де факто. Сега " Левски " е добре – няма отговорности, има средства да се развива. Щяхме да приключим и стадиона тази година. Ако имаме опция ще го създадем, в случай че нямаме – няма. "


© LAP.BG

" Ами в случай че и на тях (феновете) не им реагира (Борисов) – дано си гласоподават каквото желаят ", съобщи Божков

Божков разяснява с рецензия и думите на министъра на спорта Красен Кралев, който чака при приемане на измененията в закона парите за спорта от Българския състезателен тотализатор да се удвоят.

" Изказването е на неопитен политик. Никой не е изследвал резултата, никой не знае какви ще са следствията ", съобщи Божков. Той отхвърля на срещата си с последователи на " Левски " да им е казвал да провеждат всеобщи митинги. Запалянковците оповестиха, че желаят среща с министър-председателя Бойко Борисов.

" А почитателите, в случай че желаят да го има " Левски ", схващат, че нищо не постанова подобен законопроект да мине. Според вас какво постанова този законопроект ", сподели Божков и добави: " Ами в случай че и на тях не им реагира (Борисов) – дано си гласоподават каквото желаят ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР