Бизнесменът Орце Камчев излиза на 29 август 2016 г. от

...
Бизнесменът Орце Камчев излиза на 29 август 2016 г. от
Коментари Харесай

България си избра най-богатия македонец за почетен консул

Бизнесменът Орце Камчев излиза на 29 август 2016 година от прокуратурата в Скопие след разпит. Архивна фотография на СДК.МК

България е назначила Йордан (Орце) Камчев за собствен почетен консул в Македония и чака да бъде утвърден от македонското Министерство на външните работи, заяви уеб сайтът „ Сакам да кажам “, като се базира на източник в министерството. Според класациятао на „ Форбс “ за 2015 година той е най-богатият македонец с капитал 228 млн. евро.
48-годишният предприемач е собственик на компанията „ Орка холдинг “, която има 3700 чиновници. Чрез нея има дялове в най-голямата болница в Македония „ Аджъбадем Систина “, в „ Стопанска банка – Битоля “, в най-големия селскостопански комбинат ЗИК Пелагония, в строителната компания „ Бетон Щип “, в хотел „ Ибис “ и десетина други компании. Негова беше и медийната къща МПМ, която обаче банкрутира преди година и остави 400 публицисти без работа и с неизплатени заплати. Тя бе най-големият донор на падналата от власт дясна партия ВМРО-ДПМНЕ, като на локалните избори през 2013 година й даде близо 253 000 евро. Сега прокуратурата проверява финансовата й роля за манипулиране на изборите.
Орце Камчев нееднократно се е срещал с прокуратурата поради укриване на налози и финансови измами. През 2006 година бе за малко в ареста, само че излезе на независимост против гаранция от 60 000 евро. През 2016 година името му бе обвързвано с офшорна компания „ Десимарг лимитед “ на Бахамските острови, фигурираща в така наречен Панамски документи, които уличаваха корупцията по света.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР