Бизнесменът Иван Грънчаров от Дупница ще бъде глобен 10 000

...
Бизнесменът Иван Грънчаров от Дупница ще бъде глобен 10 000
Коментари Харесай

Бензиностанция в Дупница е глобена за некачествен бензин

Бизнесменът Иван Грънчаров от Дупница ще бъде санкциониран 10 000 лева за продажба на бензин, който не дава отговор на условията, оповестяват от Районен съд – Дупница, оповестява в. „ Вяра “. Санкцията отнася,,ИГ-57” ЕООД с шеф Иван Грънчаров, който държи бензиностанция в жк „ Бистрица”. Съдия Добринка Зафирова удостовери като законосъобразно наказателно разпореждане от 22 октомври 2015 година, издадено от зам.-председателя на Държавната организация за метрологичен и механически контрол, с което на дупнишкото сдружението е наложена имуществена глоба от 10 000 лева и е постановено да заплати направените разноски за взимане и изпитване на пробите в размер на 750 лева Управителят е обжалвал наказателното разпореждане с молба съдът да анулира наказателното разпореждане като незаконосъобразно.

На 9 март 2015 година в бензиностанцията била осъществена инспекция от длъжностни лица на организацията за метрологичен и механически контрол. От една от бензиноколонките били взети контролна и арбитражна проба от авто бензин А-95Н, доставен от „ Лукойл Нефтохим Бургас” АД, за което бил формиран протокол. В стационарна изпитвателна лаборатория за горива, смазочни материали и присадки към ДАМТН-ГД ККТГ – София, било осъществено изпитване на контролната проба, конфискувана от обекта. След изпитването е публикуван протокол за изпитване и на това съображение е осъществена експертиза и формиран констативен протокол за сходство на течното гориво с условията за качество по индикатор „ Дестилационни характерности „ (С°): Полученият резултат от изпитването по индикатор „ Край на кипене„ е 233.8°С при норма най-много 210,0 °С е посочил отклоняване с 13,2°С над оптимално допустимата стойност. Съгласно БДС EN ISO 4259 „ Нефтопродукти”. Определяне и използване на данни за точност по отношение на методите за изпитване “, при получен резултат от изпитването над 214.7°С, продуктът не подхожда на условията за качество по този индикатор – температура на завършек на шупване, заради което същото гориво не подхожда на условията за качество.

За установеното нарушаване на „ ИГ 57 “ ЕООД бил формиран акт за административно нарушаване, като нарушаването се санкционира с санкция от 2000 до 20 000 лева, надлежно с имуществена глоба в размер от 10 000 до 100 000 лева Решението предстои на обжалване в пред Административен съд – Кюстендил.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР