Бизнесменът Иван Ангелов е призован утре на разпит в прокуратурата,

...
Бизнесменът Иван Ангелов е призован утре на разпит в прокуратурата,
Коментари Харесай

Бизнесменът Иван Ангелов е призован на разпит в прокуратурата

Бизнесменът Иван Ангелов е свикан на следващия ден на разпит в прокуратурата, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на осведомени с следствието. Той ще даде пояснения няколко дни, откакто това направи едрият земевладелец Светослав Илчовски.
Още по тематиката
Имената на двамата нашумяха след съвещание на парламентарната комисия по проверка, ръководена от Мая Манолова, в разпуснатото Народно заседание. Тогава Илчовски описа за схеми за изнудване и намеси името на Ангелов.

След разпита му Илчовски разяснява пред медиите, че е дал показания като очевидец и е дал данни за всички свои изказвания, направени пред комисията, свързани с рекет против него, борсови спекулации и за " кражбата на пенсиите ви ".

След разпита си на 14 май Иван Илчовски съобщи пред публицистите: " Иван Ангелов е най-големият апаш и аз ви го демонстрирах, бе, простаци! ".

По същото време притежателят на " Градус " заяви, че ще заведе всички вероятни каузи против въпросното лице и ще сезира способените органи в отбрана на своите права и законни ползи за изнасянето и разпространението на погрешни изказвания от него. Те уронват престижа и накърняват положителното име на " Градус " АД, предизвикват на компанията и нейните вложители и акционери имуществени и неимуществени вреди, и дават погрешни и подвеждащи сигнали към пазара, на който се търгуват акциите на " Градус " АД, което може да се отрази отрицателно на тяхната цена ", обавиха от компанията.

А след Илчовски, в комисията по проверката на ръководството на Бойко Борисов се появи още един жалбоподател против Ангелов. Агробизнесменът Павел Стоименов, определящ себе си като най-големия зеленчукопроизводител у нас и огромен зърнопроизводител, изнесе информация по отношение на упражняван рекет от страна на притежателя на компанията " Градус ". Бизнесменът непосредствено уточни Ангелов като индивида, който управлява целия старозагорски район. " Сполетяха ни ужасно доста беди. Тези беди ни пристигнаха от един картел, който се споделя Г8, който е формиран от доста земеделци в Стара Загора с основното управление на господин Иван Ангелов, притежателят на компания " Градус. Ние бяхме принудени да плащаме изкуствено ниски ренти, да не купуваме земеделска земя, офисите ни бяха запалени. Откраднаха ми писмено компанията. Започнахме да наемаме аграрни земи в Стара Загора. Беше запалена къщата на една от нашите служителки. Имаше закани за убийства. Наложи се да експортирам част от бизнеса си в Гърция ", описа Павел Стоименов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР