Бизнесменът и бивш депутат от ДПС Делян Пеевски е бил

...
Бизнесменът и бивш депутат от ДПС Делян Пеевски е бил
Коментари Харесай

Делян Пеевски и охраната му са пребити в Дубай, лекуват бизнесмена в Швейцария

Бизнесменът и някогашен народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски е бил пребит. Това се случило в Дубай, а нападателите говорели на съветски език. Това оповестиха за "Фрог нюз " източници от българските служби, които получили оперативна информация за случая. Новината бе доказана и от хора от бизнес средите у нас, съгласно които това е станало преди десетина дни.
Олигархът, прочут с околните си връзки с премиера в оставка Бойко Борисов бил откаран с частен аероплан в Швейцария, където постъпил в профилирана клиника. Травмите били доста и множеството тежки.
В болница в Дубай са и няколко други българи, охранители на Пеевски. Те също са потърпевши при нападението, на което не могли да се опълчват. Слухове в София допускат, че силоваците, нападнали милионера са някогашни бойци от "Спецназ " – подразделението за специфични интервенции на съветското военно разузнаване. Известно е, че те са употребявани за сходни „ услуги “ при споразумяване на разногласия, свързани с огромни суми.
Говори се също, че наскоро Пеевски е подал документи за вписване на компания за охранителна активност и приемане на лиценз в Катар. Служителите във компанията щели да бъдат към шейсет. Според осведомени Пеевски се пробва да уреди изтеглянето на свои близки сътрудници посредством тази компания. Освен това считал, че в Катар ще е в по-голяма сигурност, в сравнение с в Дубай, където към този момент стартира инспекция на компаниите му там и с каква тъкмо активност се занимават, както и къде отива част от облагата. Вече стана известно от обява на уеб страницата Биволъ, че конфиденциален отчет разкрива, че добити пари от контрабандата на цигари от Булгартабак има разклонения в България, Дубай и стратегически пристанища в Черно и Средиземно море, както и в канали на трафикантите в Близкия изток.
Запознати считат, че Делян Пеевски има неуредени сметки с съветски компании и най-много с Внешторгбанк, която имаше акции в КТБ, само че по-късно се включи в странното придобиване на актива Виваком от предприемача Спас Русев на ултра ниска цена и препродаването по-късно за 1,3 млрд евро. Името на Пеевски е замесвано и във връзка оповестените от рукия президент Путин 800 млн евро, потънали около плана Южен поток, където компании до Пеевски имаха главно присъединяване.
През последните месеци Пеевски продаде част от бизнес структурите си: хотел „ Берлин “ и някои от главните си медии, затвори разпространителския си бизнес посредством компанията „ Лафка “ и прочие По мнението на негови познати той е решен да напусне дълготрайно България, с цел да избегне вероятно следствие на покупко-продажби с негово присъединяване, ролята му при фалирането на КТБ, връзките му с ББР и приемането на големи заеми от нея, публични поръчки и прочие
Пеевски е разследван и в Съединени американски щати по закона РИКО, а преди този момент и по закона „ Магнитски “, Очаква с в най-скоро време да се огласят резултатите от тези следствия.
Говори се настойчиво, че уплашеният милионер и лице на мафиотизирания модел #Кой, е предложил на американските управляващи да свидетелства против български управници, висши магистрати и чиновници на институции и служби, свързани с корупционни практики в изключително огромни размери. Бил подготвен да даде доказателства, записи и видеа за известни политици, забъркани в подмолни интриги и покупко-продажби. Срещу това желал да бъде приет за предпазен очевидец, с цел да облекчи ситуацията си.

"Фрог нюз "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР