Бизнесменът Борис Бекяров, който днес се яви в Специализираната прокуратура,

...
Бизнесменът Борис Бекяров, който днес се яви в Специализираната прокуратура,
Коментари Харесай

Задържаха един от съдружниците на Васил Божков

Бизнесменът Борис Бекяров, който през днешния ден се яви в Специализираната прокуратура, с цел да му бъде повдигнато обвиняване, е арестуван, научи " 24 часа ". Причината - не е отпаднало основанието, че може да се укрие. 

Бекяров е упрекнат за присъединяване в незаконната група, ръководена от Васил Божков, който пък от края на януари 2020 година се намира в Дубай. Той беше разгласен за търсене при започване на февруари м.г. Беше арестуван в Австрия, където живее, само че по-късно е освободен и остана във Виена.
22 месеца по-късно Бекяров към този момент е у нас и е изразил подготвеност да спомага.

След обвиняването, че е участник в незаконната група, ръководена от Васил Божков, против Борис Бекяров започнаха инспекции от Национална агенция за приходите и КПКОНПИ. През август тази година Антикорупционната комисия внесе в съда искове за лишаване на имущество за 12 млн. лева от предприемача - пари по банкови сметки, лодка, два недвижими парцела и автомобил. 

Заради общия си бизнес с Васил Божков, Борис Бекяров беше включен и в разширения лист “Магнитски ” като физическо лице. Както и останалите от листата, той апелира решението на Министерския съвет. Делото е висящо във Върховния административен съд, сподели инспекция на “24 часа ”.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР