Бизнесмен, свързан с ГЕРБ, беше застрелян в София. Инцидентът стана

...
Бизнесмен, свързан с ГЕРБ, беше застрелян в София. Инцидентът стана
Коментари Харесай

Застреляха бизнесмен, свързан с ГЕРБ, в София

Бизнесмен, обвързван с ГЕРБ, беше убит в София. Инцидентът стана на улица, покрай столичния бул. „ България “, минути след 10 часа.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА СТРЕЛБАТА В ГАЛЕРИЯТА НИ

Той е откаран във ВМА, където малко по-късно е умрял от раните си.

Авторитетното английско издание „ Гардиън” (The Guardian) писа за станалото в София ликвидиране, като уточни, че единствено преди дни България пое председателството на Европейски Съюз, а в края на предходната година в българската столица беше прострелян един от шефовете на Национална агенция за приходите.

Една от версиите е, че по предприемача е стреляно от автомобил, който го е чакал пред офиса му. Според друга - стрелецът се е скрил в градеж наоколо.

Стреляно е с малокалибрен револвер. Все още не е ясна каква е била позицията на стрелеца и дали е имало други хора, които са му помагали.

Шофьорът на предприемача е бил единствен очевидец на стрелбата .

Именно той е откарал ранения в болница.

Установена е самоличността на убития - 49-годишният Петър Христов. Той е притежател на компания „ Лактима “ ЕАД - дружество профилирано в производството на мляко и млечно-кисели артикули.



Директорът на Групово дело „ Национална полиция “ гл. Комисар Христо Терзийски съобщи на брифинг във връзка разстрела:

„ Основните ни версии до този миг са свързани с неговия бизнес, защото лицето има много разностранни ползи .

Не изключваме и версии, свързани с персоналния му живот. Издигаме всички хипотези. Не можем да сме съответни, само че има ползи в строителството и в хранително-вкусовата индустрия. С добра известност е измежду обществеността “.

В полицията няма данни, по отношение на жертвата да са отправяни закани. Стана ясно още, че предприемачът не е имал защита, а единствено фирмен автомобил с водач, който го е придружавал Предстои да бъде осъществена аутопсия.

За момента от Министерство на вътрешните работи се въздържат да дадат информация от кое място са пристигнали съдбовните за Христов изстрели, само че се проверявали всички вероятни места.

Журналистът Мартин Карбовски разяснява показния разстрел

в обществената мрежа „ Facebook “ с думите: „ Петър Христов беше превъзходен човек и помощник на бедните. Напоследък беше непосредствен с властта. Време е да ни кажете какво става “.



Според изявления в медиите, Христов е бил член на групировката СИК.

Твърди се, че с поддръжката на разстреляния в Аруба Поли Пантев е купил млекопреработвателното сдружение “Сердика” във Велико Търново. В годините на прехода е началник на охранителната компания "Дито ". Твърди се също, че Христов е доближен персонален другар с Цветан Цветанов и някогашния началник на ГДБОП Станимир Флоров.

Христов е един от главните спонсори за лекуването на Мануела Горсова, момичето, което изпадна в будна кома след злополука, породена от първенеца по фигурно пързаляне Максим Стависки го блъсна на пътя.

През 2013 година Петър Христов е повдигнат от три организации на ГЕРБ за претендент за народен представител, само че той си прави отказ като споделя, че ще е по-полезен като предприемач, написа NOVA.

През 2014 година той получава, от името на "Лактима " ЕАД, специфичен приз „ Скритото положително “ от Столична община. Причината - компанията взе участие в доста начинания на общината, интензивно подкрепя благотворителната акция „ Нека бъдем по-добри “, а съвсем всички нейни чиновници в София са били доброволци при организирането на Фестивала за поп и рок музика в София.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР