Бизнесмен с. Ново Лески община Хаджидимово огласи скандален казус с

...
Бизнесмен с. Ново Лески община Хаджидимово огласи скандален казус с
Коментари Харесай

Бизнесменът Д. Чонгов в скандално писмо: Въпреки съдебно решение, 6 месеца полицията отказва да ми върне джипа, ползван от директора на ОД на МВР-Благоевград Г. Кандев

Бизнесмен с. Ново Лески община Хаджидимово огласи абсурден проблем с персоналния му автомобил Тойота Ланд Крузер, конфискуван за инспекция от полицията през 2009 -та година и върнат с решение на съда от октомври предходната година. Във времето, в колата е била в полицията се е употребила от шефовете на полицейската дирекция.

От предходната годинаобаче,има дефинитивно правосъдно решение, колата да бъде върната на притежателя и Димитър Чонгов.

Въпреки постановения правосъден акт, джипът на Чонгов е в полицията и се употребява от настоящия шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи Благоевград Георги Кандев, а предприемачът продължава да получава санкции за неплатени гражданска отговорност, винетки и серия актове за нарушавания по пътищата. Капак на ходенето му по тъгите е писмо, получено през май 2022-ра година от ОД на Министерство на вътрешните работи – Кюстендил, в което му оповестяват, че има наложени санкции по 9 фиша за нарушаване на Закона за придвижване по пътищата.

" Веднага откакто излезе решението на съда организирах персонална среща с шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи – Благоевград комисар Георги Кандев на 22 ноември 2022 година, в която взе участие и моят юрист Парашкева Зотева. При диалога полицейският шеф съобщи, че единствено министърът може да вземе решение за джипа, и отхвърли да ми го върне и по този начин до през днешния ден ", споделя Чонгов, който в писмо до министъра на вътрешните работи, омбудсмана на републиката, окръжна прокуратура и всички медии споделя историята на джипа, акцентирайки обстоятелствата, с приложени към тях документи.

Сагата стартира на 13 август 2009. Колата е конфискувана от гоцеделчевските служители на реда за инспекция, при която е открито, че номерът на рамата е изрязан и на негово място е залепена планка с различен номер. На 1. 09. 2009 година е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 345а, алинея 1 от Наказателен кодекс, само че защото причинителят не бил оголен. На 6 февруари 2012 година делото е прекъснато с разпореждане на наблюдаващия прокурор заради изтекла отминалост. В същото разпореждане джипът е лишен в интерес на страната. Прокурорският акт е обжалван в съда и бил анулиран през октомври 2022 година, Ето какво се споделя в писмото

„ На 13. 08. 2009 година в гр. Гоце Делчев непринудено предадох автомобил (Тойота Ленд Крузър) дружно с контактен ключ и дребен рег. ваучър на Мл. Р при районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи, гр. Гоце Делчев – Димитър Спасов Попов, на съображение член 109, 110, 159 от Наказателно-процесуален кодекс, за което последният сформира протокол за непринудено предаване и ми връчи копие от него. При предаване на движимостта показах, че автомобила съм закупил преди година, за което е подписан и контракт за покупко-продажба на МПС. С Определение №107/26. 10. 22 по ЧНД№417/2022 година по разказа на Районен съд – Гоце Делчев е анулирано като незаконосъобразно Постановление от 11. 10. 22 година на прокурор в районна прокуратура – Благоевград, Търговско отделение – Гоце Делчев за отхвърля за връщане на материално доказателство по досъдебно произвеждане, по разказа на Търговско отделение – гр. Гоце Делчев при районно управление (на МВР) – Благоевград с привързан като материално доказателство лек автомобил, марка и модел „ Тойота Ленд Крузър “ с рег. номер Е9697ВР. С цитираното определение е разпоредено да се върне на мен: Димитър Георгиев Чонгов.
Но както и досега следя, че азсъм жител на страна, в която при влезнало решение на съд към момента няма резултат, а точно връщане на МПС-то. Както ще видите в приложената документи, по тематиката е осведомен омбудсманът на Република България, както и министърът на вътрешните работи, и Окръжна прокуратура – Благоевград.
Реакцията на страната е „ безмълвие “, чува се „ безмълвие “ и тотално неспазване назакони, когато автомобилът ми се употребява като длъжностен от шефа на ОДМВР от 2015 година до сегашния миг. Как се употребява от 2015 година, без за този автомобил да е платена „ Гражданскаотговорност ” и винетки, за което на мен ми бяха формирани над 15 броя административни наказания /които след това служебно бяха отменени/. Как автомобилът ми е причислен в салдото на ОДМВР – Благоевград през 2022 година, откакто разпореждане на прокурора е анулирано със правосъден акт. При зачисляването на автомобила през 2022 година към ОДМВР какъв акт е употребен и има ли отбелязване, влезнало в действие.
Уважаеми медии, уповавам се изложеното отмен да провокира интерес от Ваша страна. Немислимо е, че живеем в страна, която не желае да извърши отговорностите си и също така се усеща „ комфортно “ да придобие имущества на жители. Нека срещнем обществото с това по какъв начин е допустимо да бъдеш глобен с административни наказания, до момента в който не управляваш личния си лишен автомобил ”, декларира Димитър Чонгов и изпраща копие на сигнала до вътрешния министър. „ Проведох персонална среща с шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи – Благоевград комисар Георги Кандев на 22 ноември 2022 година, в която взе участие и моят юрист Парашкева Зотева. При диалога полицейският шеф съобщи, че единствено министърът може да вземе решение за джипа, и отхвърли да ми го върне. Парадоксалното е, че макар че има дефинитивно правосъдно решение и талонът на автомобила е в мен, отхвърлиха да ми го върнат ”, написа в писмото си предприемачът Димитър Чонгов. От прокуратурата са безапелационни, че след постановеното правосъдно решение полицията е била длъжна неотложно да върне иззетия автомобил. Защо не е направено досега, евентуално ще открива инспекция. След като въпросът излезе на ярко от полицията оповестяват, че са подхванати ограничения за предаване на автомобила.
П. Петров

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР