Бизнесмен от Мериленд е платил най-малко 1,5 милиона долара подкупи,

...
Бизнесмен от Мериленд е платил най-малко 1,5 милиона долара подкупи,
Коментари Харесай

Бизнесмен е платил луди пари, за да вкара синовете си в Харвард

Бизнесмен от Мериленд е платил минимум 1,5 милиона $ подкупи, с цел да вкара синовете си Харвард, оповестиха от ФБР след следствие. Парите били дадени на към този момент някогашния треньор по фехтовка в известното образователно заведение. Отделно от това предприемачът е плащал вноски за автомобила му, както и за къща, съобщи bTV.

Джак Жао на 61 години и Питър Бранд на 67 са задържани и упрекнати в интрига от локалните управляващи. Жао е основен изпълнителен шеф на телекомуникационната компания iTalk Global Communications. Бранд от своя страна бил треньорът по фехтовка на мъжките и женски тимове в Харвард от 1999 година до 2019 година Тогава той бива уволнен от позицията си след следствие на „ Бостън глоуб “ за извънредно скъпата му къща.

Адвокатът на Бранд отхвърля неговият клиент да е направил закононарушение. „ Тези възпитаници бяха звезди във фехтовката. Треньор Бранд не е направил нищо неправилно що се отнася до техния банкет в Харвард “, разяснява Дъглас Брукс. Арестите са част от създалия се през 2019 година скандал за подкупи в областта на образованието. През март предходната година стана ясно, че богати родители са употребявали парите си, с цел да заобиколят общоприетите способи за банкет на децата им.

Според следствието Жао направил поредност от заплащания към Бранд на обща стойност 1,5 милиона $. В Съединените щати спортните треньори нямат решителен глас кой възпитаник да получи място в образователното заведение, само че техните рекомендации за деца със спортни заложби са от огромно значение за крайния резултат. Освен тези преводи Жао изплатил колата на Бранд, платил образованието на сина му, както и ипотеката на скъпата му къща.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР