Бизнесът ви може да спечели много като изградите сърдечна връзка

...
Бизнесът ви може да спечели много като изградите сърдечна връзка
Коментари Харесай

За да създадете марка, която печели сърцата...

Бизнесът ви може да завоюва доста като изградите сърдечна връзка с всеки един консуматор. Дори с тези, които не купуват.

Струва си да отделите време за измислянето на детайли към марката ви, които ще предизвикат в хората пристрастеност и благосклонност. Емоционалната връзка по-късно се осребрява.

Вярвам, че това е принцип, заложен в основата на бизнес триумфа, тъй като на него се дължи огромна част от триумфа на компанията ми HootSuite и способността й да порасне от нула на три милиона консуматори без рекламен бюджет. Мнозина са учудени да чуят такова нещо. „ И по какъв начин по този начин? ”, питат.

Ами, посредством основаването на необятен обсег с помощта на невероятния ни отдел, който работи за основаването на клиенти като онлайн и действителна общественост. Воден от вицепрезидента на отдела Дейв Олсън успяхме да изградим бранд HootSuite посредством екипа ни от 18 чиновници и 100 световни доброволци. Потрудихме се да създадем неповторим, изчерпателен метод към построяването на легион от лоялни почитатели по света. Преди време марката ни съществуваше в една страна, а след това – допълнително от 20, в това число напълно разнообразни и отдалечени места като Индонезия и Германия.

Ето и четири значими тактики, които се обрисуваха, с цел да бъде реализиран този маркетинг триумф:

Бъдете смирени . Работете на локално равнище. Представете интернационална акция с локален метод. Много компании са се проваляли, освен това известни, отнасяйки се към световните пазари по един и същи метод. Както подхождат в Съединени американски щати, да вземем за пример. Ключът към сполучливата интернационална агресия без доста пари за реклама е представянето на марката или продукта по характерен метод, подобаващ за неповторимата просвета и пазара, на който се навлиза. Това се прави посредством ангажиране с локална (маркетинг) общественост. Чрез еластичност в осъществяването на рекламните акции и внимание към детайлите.

Клиентите, подготвени да платят повече, не постоянно са богати

Разказвайте истории . Силният бранд е повече от единствено потребен артикул. При разказите правете разговор. Те могат да бъдат двупосочна улица, в която да получите и противоположна връзка. Разказвайте историите си в интернет медии – във Фейсбук, в имейли, в Twitter и други канали. Обърнете внимание на блоговете. Създайте фирмен блог, в който да споделяте корпоративната си просвета и забавни истории, свързани с марката ви, показани в фотоси. Трябва да започнете да разказвате приказка, преди стратегическите продажби да станат ефикасни.

Ценете връзките с хората . Бъдете същински, когато компанията приказва. Слушайте, слушайте, слушайте. И по-късно предприемете деяние.

Създайте екип, който почтено и откровено харесва продукта ви . Който би бил подготвен непринудено да стори нещо за компанията. Служители под шапката на марката, които се усещат част от нещо особено, подготвени да предадат чувството си на други.

Раян Холмс – изпълнителен шеф на платформата за ръководство на обществени медии HootSuite, в LinkedIn
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР