Бизнесът в страната е под натиск заради агресията в УкрайнаНай-богатите

...
Бизнесът в страната е под натиск заради агресията в УкрайнаНай-богатите
Коментари Харесай

От какво се лишиха руските олигарси заради войната

Бизнесът в страната е под напън поради експанзията в Украйна

Най-богатите руснаци към този момент понасят загуби от глобите, които им бяха наложени след началото на спора в Украйна, осведоми Инвестициите им се обезценяват, дворците, яхтите и частните им самолети в Европа и Съединени американски щати се конфискуват.

Това е единствено дребна (и помпозна) част от вредите, които би трябвало да понесе съветският бизнес поради продължаващата война.

Алексей Мордашов се счита за най-богатия съветски предприемач. Натрупал е положението си от рандеман на стомана, която в този момент не може да изнася нито в Европа, нито в Щатите. Сега на мушка са частният му аероплан, последно видян край Сейшелите и две яхти, регистрирани на Кайманските острови.

Изчислява се, че от началото на войната Мордашов би трябвало да е изгубил близо 6 милиарда $. Това е близо два пъти по-голяма сума от недостига, заложен в бюджета на България за тази година.

Със своя аероплан ще се раздели Игор Шувалов, някогашен вицепремиер и ръководител на Руската банка за развиване, която беше изключена от интернационалната SWIFT система. Британският „ Гардиън “ споделя, че частният аероплан е бил употребен повече от брачната половинка му за полети из Европа и за участия в надпревари на породата корги. Семейството към този момент е със наказания от Съединени американски щати и Европа и няма да може да продължи с тези пътувания.

„ Форбс “ прави оценка, че съветските олигарси са вложили 1 милиард и 200 милиона $ в парцели из Европа и Съединени американски щати. Заради глобите предприемачът Алишер Усманов, да вземем за пример, няма да може да посещава двата си двореца във Англия, единият от които от XVI век.

Усманов към този момент не е и притежател на най-голямата в света яхта, тъй като, съгласно източници от промишлеността, тя е била арестувана в Германия. Тя носи името „ Дилбар “, разполага с 25-метров басейн и е оценена на 600 милиона $. Самият Усманов дефинира европейските наказания като „ несправедливи”.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР