Бизнесът в Европейския съюз вече може да получава толкова правителствено

...
Бизнесът в Европейския съюз вече може да получава толкова правителствено
Коментари Харесай

ЕК облекчава правилата за отпускане на държавна помощ за бизнеса

Бизнесът в Европейския съюз към този момент може да получава толкоз държавно финансиране, колкото и от американския пакет за дотации за зелена сила.

Това става допустимо според облекчените правила на Европейска комисия за даване на държавна помощ. Те бяха оповестени през днешния ден за задържане на европейските компании на Стария континент.

Мерките на Брюксел обгръщат вложенията във възобновима сила, декарбонизиране на промишлеността, водородни или електрически коли. Така Комисията се пробва да противостои на изкушенията, предлагани на бизнеса от американския Закон за понижение на инфлацията - стратегия на стойност 369 милиарда $ за зелени дотации, в това число данъчни заеми.

Друг риск за европейската промишленост са дотациите в Китай. До края на 2025-та година 27-те би трябвало да изготвят схеми за възобновима сила и нисковъглеродни планове, с цел да дават отговор на изискванията за облекчено държавно финансиране.

Утре ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен ще беседва с американския президент Джо Байдън в Белия дом, в това число по комерсиалните различия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР