Бизнесът в България е изправен пред тежки дни. Всички оставащи

...
Бизнесът в България е изправен пред тежки дни. Всички оставащи
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Всички оставащи топли дни трябва да бъдат разумно използвани

Бизнесът в България е изправен пред тежки дни. Всички оставащи топли дни би трябвало да бъдат рационално употребявани. Който си разрешава да спекулира, да злоупотребява, ще бъде осъден, съобщи служебният министър на стопанската система Никола Стоянов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Стоянов показа екипа си и целите в работата на ръководената от него институция.

“На първо място е възстановяване на бизнес средата. Осъзнаваме, че сме част от длъжностен кабинет с лимитирани пълномощия. Ние ще се опитаме да работим в оптимално степен отговорно като едно постоянно държавно управление, тъй като нямаме време за губене. Имаме самочувствие, че сме задоволително готови. Вече се работи по лист с ограничения, за нас няма да има прекомерно дребни или прекомерно огромни цели ”, сподели той.

Той акцентира, че тяхната активност ще е насочена към това бизнесът да работи по-лесно.

“Нашето министерство не е ангажирано с тематиката Шенген. Сигурни сме, че на база повишение на прозрачността на бизнес средата в България би помогнало на страната в тази борба и би подобрило ”, акцентира той.

Стоянов сподели, че ще има и диалози за промени в Закона за вложенията.

“Вторият главен аспект е възстановяване на капиталовия климат и капиталовата среда. Ще стартираме взаимна работа с министерство на нововъведенията за нов или изменен Закон за вложенията. ”, съобщи той.

“Ще разгадавам на последователност и каквото е направено от някогашния министър на стопанската система ще се надгражда ”, сподели Стоянов.

Той показа двамата заместител министри - Ирина Щонова и Димитър Данчев.

Ирина Щонова е назначена за заместник-министър на стопанската система и промишлеността. Притежава бакалавърска степен по стопанска система от Университета „ Сейнт Олаф “, Нордфийлд, Съединени американски щати, мениджърска степен по бизнес администрация от Университета „ Станфорд “, Пало Алто, Съединени американски щати и докторска степен по стопанска система от СУ „ Св. Климент Охридски “.

Заместник-министър на стопанската система ще бъде и Димитър Данчев. Народен представител в 44-ото и 46-ото Народно заседание. Бил е член на комисиите по икономическа политика и туризъм, по бюджет и финанси, по превоз, осведомителни технологии и известия, както и член и зам.-председател на комисията по цифровизация, електронно ръководство и осведомителни технологии. Председател е на Съвета по стопанска система към Националния съвет на Българската социалистическа партия.

Стоянов акцентира, че диалозите с работодателските и синдикалните организации не престават.

“Работодателските и синдикалните организации са доста значими. В диалозите с тях, които към този момент имах подчертах, че има доста смени в администрацията, което води до загуба на експертност ”, сподели той.

“По отношение на газа ние спомагаме с каквото можем. Вече е почнала анкета с бизнеса, с цел да дадем картина на спешния щаб какво би било отражението върху бизнеса при липса на газ. Ние ще сме гласът на бизнеса. Ще търсим разговор от самото начало, ще представляваме бизнеса в държавното управление и ще пазиме техните ползи. Друга част от подготовката ще е във връзка с петрола. Трета съществена мярка за подготовката за зимата е контролът на горивата ”, сподели той. Стоянов акцентира, че контролът би трябвало да се задържи. “Да не пресираме бизнеса в тези тежки времена “, сподели той.

Министерството ще обърне внимание и на тематиката с язовирите. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР