„Бизнесът успя да продължи да работи, дори и при по-сериозните

...
„Бизнесът успя да продължи да работи, дори и при по-сериозните
Коментари Харесай

Експерти посочиха колко пари губим заради пандемията ВИДЕО

„ Бизнесът съумя да продължи да работи, даже и при по-сериозните ограничавания. Фундаменталният проблем е, че имаме потребност да не гледаме на тези вируси като нещо краткотрайно, а като нещо, което ще имаме и в бъдеще”. Това разяснява някогашният вицепремиер и учител проф. Даниела Бобева пред Нова тв.

Тя и някогашният подуправител на Българска народна банка финансистът доцент Емил Хърсев разясниха проблемите, пред които е изправена стопанската система ни.

Според проф. Бобева би трябвало да се криминализират случаи, в които някой знае, че е болен, има позитивен PCR тест, само че продължава да върви на работа.

„ Имаме потребност в този момент да помислим дългосрочно”, счита проф. Бобева.

Що се отнася до стопанската система, тя изясни, че има голяма разлика в прогнозите, което отразява несигурността, която ни заобикаля.

„ Прогнозата на Българска народна банка е направена в случай, че не се взима втората вълна на ковид, а тя към този момент е в действие. Европейските прогнози за нас постоянно са по-лоши”, изясни проф. Бобева.

Ако се осъществен най-лошите прогнози, това значи, съгласно доцент Хърсев, че няма да има 10% растеж на заплатите, както сме привикнали през последните 9 години.

„ Но пък не се обрисува и понижение на работни заплати, както виждаме в Европа”, съобщи доцент Хърсев. Според него прогнозите за българската стопанска система са по-скоро оптимистични и реалистични.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР