Бизнесът търси хора, които да могат да анализират, да могат

...
Бизнесът търси хора, които да могат да анализират, да могат
Коментари Харесай

Експерт: Бизнесът има нужда от кадри, които да могат да анализират

Бизнесът търси хора, които да могат да проучват, да могат да мислят и да презентират. Това съобщи пред Bloomberg TV Bulgaria Детелина Смилкова – вицепрезидент на Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси (ВУЗФ) и ръководител на Българската асоциация за ръководство на хора. В изявление за "Бизнес старт " тя изясни, че последни изследвания демонстрират, че тези фрагменти са най-ценени сега.

По думите й е комплицирано да се дефинира кои ще са най-търсените експерти, тъй като бизнес атмосферата е доста динамична и непрекъснато се трансформира. Тя обаче е безапелационна, че кандидат-студентите и студентите би трябвало да развиват аналитичните си качества. "Винаги съм казвала, че машините дават отговор на въпроси, само че ние хората би трябвало да задаваме въпросите ", безапелационна е тя.

Точно на това ВУЗФ учи студентите си. Нашите студенти стартират стажове още от 1 и 2 курс. И се осъществят сполучливо – ВУЗФ няма безработни випускници. Над 50 студента от всички, които са приключили университета пък са в бордовете на шефове в разнообразни компании, стана ясно още от думите на Смилкова. "При нас са тези деца, които желаят да се развиват в България. Защото те от първи курс стартират да работят и до четвърти курс към този момент са на толкоз положителни позиции и имат такова поле за изява, че изобщо не се замислят да отиват на открито ", акцентира още тя.

Вицепрезидентът на ВУЗФ изясни още, че всяка година университетът актуализира образователната си стратегия, тъй че да бъде в час както с разрастващите се технологии и да дава отговор на потребностите на бизнеса. "Нашите образователни проекти са една симбиоза сред всички нужни стопански знания, плюс технологиите и въпреки това – бизнес логиката на психиката ", изясни тя и добави, че само ВУЗФ предлага бакалавърска стратегия за човешки запаси. Тя посъветва кандидат-студентите да изберат деликатно както специалността, която да учат, по този начин и университета. "Много е значим престижът на един университет, обществените контакти, които той обезпечава, както и акредитацията ", безапелационна е Смилкова.

Относно специалността, тя съобщи: "Не залитайте към забавни и добре платени все още специалности. Изберете нещо, което да желаете и харесвате да учите и ще намерите неговото най-правилно приложение в бъдеще ". "Над 80% от нашите преподаватели са хора от бизнеса – изпълнителни шефове, финансови шефове, HR шефове. Много на практика ориентирано е всичко, което се случва във ВУЗФ ", сподели още Смилкова.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР