Бизнесът отново е на нокти - компенсациите за скъпия ток

...
Бизнесът отново е на нокти - компенсациите за скъпия ток
Коментари Харесай

Бизнесът на нокти: Компенсациите за тока свършват през септе...

Бизнесът още веднъж е на нокти - обезщетенията за скъпия ток са написани едвам до края на септември с решение на Министерския съвет. Ако не се задейства служебното държавно управление, предприятията остават без държавна помощ през четвъртото тримесечие на годината.

„ Евентуално закъснение на сходно решение ще докара до тежка ликвидна рецесия в голямата част от небитовите консуматори на еленергия, с краен резултат - прекъсване на производства и редуциране на работни места. На фона на продължаващите серия от рецесии българският бизнес не е в положение да понесе следващ ценови удар. Припомняме, че в групата на небитовите консуматори, с изключение на предприятията, са и всички публични институции - лечебни заведения, учебни заведения, детски градини, музеи, театри, общински администрации и така нататък ”, напомнят от работодателските организации - БСК, АИКБ, БТПП и КРИБ. Те дебело акцентират, че обезщетенията не са „ помощи “, а връщане на надвзетото от предприятията в следствие от изкривения пазар.

Бизнесът упорства в изготвяния сега план на Държавен бюджет за 2023 година да бъдат планувани средства за продължение на програмата за компенсиране на небитовите консуматори на еленергия и след 1 януари 2023 година, като се приготвят промени в закона, с цел да може да се употребяват като източник наред с БЕХ, и непредвидените облаги при електропроизводството и в частния бранш.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР