Бизнесът никога не е бил точна наука, нито пък има

...
Бизнесът никога не е бил точна наука, нито пък има
Коментари Харесай

Най-четените бизнес книги през последното десетилетие

Бизнесът в никакъв случай не е бил точна просвета, нито пък има универсални правила, които бихме могли да използван в безусловно всяка обстановка. Напротив, всеки бизнес има разнообразни нюанси, а всеки ден бизнесмените могат да научат нещо ново и потребно за активността си.

Тук на помощ идва и литературата, несъмнено. Има десетки страхотни книги, написани от хора, които не са просто теоретици, а имат напълно автентичен и богат опит в бизнес сферата. Хора, които знаят по какъв начин се прави бизнес и които са били във всевъзможен вид обстановки. Днес ще ви представим 10 от най-четените бизнес книги на последната декада. Класацията е предоставена от Ozone.bg и сме сигурни, че ще откриете нещо потребно в нея.

" Най-богатият човек във Вавилон " от Джордж С. Клейсън

Отдавна е казано, че без значение какъв брой епохи или години са минали, правилата, движещи парите, в никакъв случай не се трансформират. " Най-богатият човек във Вавилон " на Джордж С. Клейсън е изумително забавно заглавие, което изследва вавилонските притчи за парите, служещи и до през днешния ден като същински справочник във финансовия свят. Независимо дали сте към момента прохождащ финансов специалист или към този момент същинска акула, притчите на Вавилон могат да ви заредят с скъпа мъдрост.

" Стратегията " Син океан " от Рене Моборньо и У. Чан Ким

Рене Моборньо и У. Чан Ким са същински иноватори в теоретиката на бизнеса. Тези два брилянтни мозъка отхвърлят изцяло потребността от яростна конкуренция, с цел да бъде реализиран триумф. Напротив, опирайки се на проучването на 150 разнообразни стратегически ходове, те стигат до извода, че на всички нас е нужно нещо друго - основаването на така наречен " сини океани " - към момента неоползотворени и неразраснали се пазарни пространства. Тази книга ще ви помогне да изолирате конкуренцията си и да се научите да създавате " сини океани ", радикално променяйки тактиката си и метода си на мислене.

" Like a virgin: Бизнес секрети, които не се преподават в учебно заведение " от Ричард Брансън

Състоянието на английския бизнесмен Ричард Брансън се равнява на към 4 милиарда $, което би трябвало да ви приказва, че този човек има какво да ви каже по отношение на бизнеса. Книгата на Брансън е същински бестселър, а в нея той ви разкрива голям брой секрети, които в никакъв случай няма да научите в бизнес колежите. Ричард Брансън е известен със своята лека екстравагантност и неортодоксален метод към чиновниците му. Нито за момент не се съмнявайте, че можете да научите доста от него. Най-важното е, че тази книга дава решения.

" Изкуството да стартираш бизнес 2.0 " от Гай Кавазаки

Това е същият бестселър на Гай Кавазаки, само че към този момент модифициран, уголемен и усъвършенстван. Кавазаки остава един от огромните ментори в света на бизнеса, а в тази книга той дава скъпо " ноу хау " от А до Я - стартирането на нов артикул на пазара, нововъведенията, избирането на съвършения личен състав, брандиране и набиране на капитал. Едно от най-ценните преимущества на тази книга е, че ще получите схващане по какъв начин да интегрирате софтуерния прогрес в личния си бизнес.

" Ледоразбивачи " от Том Шрайтер

Независимо какъв е продуктът, който оферирате, огромна част от триумфа ви зависи от метода, по който го представяте пред всеки евентуален клиент. Истината е, че множеството хора заобикалят диалозите, за които считат, че някой ще опита да им продаде нещо. Именно тук на помощ идва " Ледоразбивачи " на Том " Големия Ал " Шрайтер - един брилянтен справочник по какъв начин да разбиете леда и да визиите продукта си по метод, по който да постигнете сигурен триумф.

" Бизнес етикет For Dummies " от Сю Фокс

Удивително е какъв брой доста хора, правещи бизнес, не схващат какъв брой значим е етикетът в тази сфера. Нали не мислите, че някой ще одобри насериозно вас или продукта ви, в случай че не знаете по какъв начин да се държите, най-малко съгласно най-базови правила? Това важи освен за персоналния контакт, само че даже и за вашата онлайн връзка. Този " For Dummies " справочник ще ви разкрие основите на бизнес етикета, с цел да бъде уверени, че в никакъв случай повече няма да извършите неприятно усещане.

" Световна бизнес енциклопедия " от колектив

Тази солидна енциклопедия от над 700 страници ще ви потопи в света на бизнеса по метод, по който сигурно до момента не ви се е случвало. Ако имате желанието да научите всичко най-важно, обвързвано с бизнеса и изкуството да движиш бизнес, тази книга е за вас. Бъдете наясно с основни понятия и правила, без които мъчно бихте могли да постигнете триумф. Бъдете готови, в случай че занапред ще се впускате в бизнес начинание или към този момент имате такова.

" Направете нещо друго " от Юрген Волф

Както споменахме още при започване на тази публикация, бизнесът не е точна просвета. Понякога се постанова да излезете от рамките на ортодоксалното, търсейки разнообразни способи за триумф или изплъзване от тежка обстановка. Тази книга на Юрген Волф може да ви бъде превъзходен справочник за това. Защото от време на време е безмислено да продължаваш да правиш това, което си правил през цялото минало време, без то да ти носи стремежи резултат.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР