Бизнесът не принуждава държавата да страни от по-строги мерки срещу

...
Бизнесът не принуждава държавата да страни от по-строги мерки срещу
Коментари Харесай

Красимир Дачев: С близо 50% са се увеличили дълговете на бизнеса

Бизнесът не принуждава страната да страни от по-строги ограничения против COVID-19, съобщи в „ Тази заран " предприемачът и зам.-председател на БТПП Красимир Дачев.
Той изясни, че съгласно Европейската комерсиална палата бизнес климатът е извънредно неприятен. По думите му от 60 хиляди интервюирани компании, от които 800 български, наклонността е, че всеобщо бизнесмените са на загуба поради ограничаващите ограничения.
В България понижа неналичието на висококвалифицирани експерти поради растежа на безработицата. Инвестициите са надолу, обаче. Заетостта твърдо пада и най-страшното е, че с близо 50% са се нараснали дълговите проблеми на бизнеса, разяснява Дачев. Според него, в случай че обстановката се усложни за бизнеса ще бъде по-добре да продължи да прави активност, даже и на загуба.
Рязкото прекъсване и потегляне в никоя сфера не е потребно. Не става въпрос за помощ от страната. Спирайки, ти излизаш от пазара, от твоите постоянни клиенти - ти към този момент не си предан сътрудник и те си намират различен снабдител, изясни Дачев.
Предприемачът съобщи, че държавното управление се е пробвало част от парите да се насочат към бизнеса посредством банките. По думите му това е станало по този начин поради неналичието на административен потенциал. Той съобщи, че по време на пандемия бюрокрацията е голяма пречка за бизнеса. Дачев добави, че с Бюджет 2021 се заделят действителни пари за бизнеса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР