Бизнесът не очаква през следващите три месеца цените на дребно

...
Бизнесът не очаква през следващите три месеца цените на дребно
Коментари Харесай

Бизнес климатът се подобрява, фирми няма да вдигат цени

Бизнесът не чака през идващите три месеца цените на дребно да се покачват нито в услугите, нито в търговията на дребно, строителството или индустрията. Това демонстрира мартенското проучване на бизнес климата, направено от Националния статистически институт (НСИ).
 
Като цяло бизнес климатът през март се усъвършенства с 0,7 пункта спрямо февруари, само че упованията на мениджърите от другите браншове на стопанската система са разнопосочни.
 
В строителството и в търговията на дребно те са по-скоро оптимистични. В строителството да вземем за пример индикаторът " бизнес климат " се повишава с 1,2 пункта спрямо февруари, което е особено за този бранш напролет.
 
В търговията на дребно индикаторът се усилва с още повече - 3,2 пункта на месечна база. В строителството през март регистрират повишаване на поръчките, а в търговията чакат повишаване на продажбите.
 
В сферата на услугите и в индустрията обаче упованията не са толкоз оптимистични. В услугите да вземем за пример индикаторът спада с 1,4 пункта и мениджърите са резервирани за близкото бъдеще.
 
В индустрията индикаторът остава на нивото си от февруари 2018 година, само че упованията за околните три месеца са за утежняване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР