Бизнесът не е самоцел, а забавление. В това вярва един

...
Бизнесът не е самоцел, а забавление. В това вярва един
Коментари Харесай

Когато бизнесът е забавление

Бизнесът не е самоцел, а развлечение. В това има вяра един българин, който е единствено на 33 години, само че към този момент има зад тила си отличие за най-успешен млад бизнесмен във Англия.

Боян Бенев в никакъв случай не се е явявал на изявление за работа. И в никакъв случай не е имал началник. За него думата „ предприемачество” е синоним на независимост: „ Свободата е времето, което имаш. И методът, по който инвестираш това време и влагаш това време в " на следващия ден ".

Боян е единствено на 6 години, когато родителите му емигрират във Англия. От дребен се интересува от търговията, споделя по какъв начин на 12 купува дрипа от антикварен магазин в квартала си в Лийдс за 2 лири и по-късно съумява да я продаде в центъра за 4.

На 15 стартира да създава етикети за вино. На 16 записва първата си компания, която се занимава с маркетинг и реклама. На 23 е разгласен за най-успешен млад бизнесмен на Англия в класацията на списание Start Your Business.

„ Аз доста се учудих, тъй като одеве бяхме почнали един бизнес и действително нищо не бяхме създали. И го видях малко повече като смешка цялото нещо. И им споделих – супер, само че в случай че ще ме включвате дано бъде или на първо, или на седмо място. Ей по този начин, тъй като одобрявам цифрите. И няколко седмици по-късно видях списанието оповестено. И се оказа, че бяха взели първото предложение за първото място”, споделя Боян.

Работи за себе си към този момент 18 години. Занимавал се е с реклама, маркетинг, недвижими парцели, медии, търгувал е с съвсем всичко - даже с диаманти: „ Не мога да се сетя за нещо, с което съм се занимавал и е било скучно, прекомерно ясно като метод. Много постоянно се случват плановете от инцидентен диалог с приятели”.

Имал е и доста провали, и през днешния ден е безапелационен, че неуспехът е последна точка: с цел да не се получи един бизнес, нещо по пътя би трябвало да се е объркало.

Днес Боян Бенев ръководи IT компания, а главен клиент му е Гугъл: „ Извън това, с цел да не полудея от IT света имам и неща, с които се занимавам отвън IT средата. Проектът, който най-вече ме радва сега е план да реставрираме една остаряла фурна в едно ужасно село в България – Свежен се казва”.

Най-важни в живота му обаче са не триумфите, а хората, с които работи и местата, които има шанса да посети. Това за него е свободата, към която е привързан. Разказва за вечери с номади в планините на Иран, за Хималаите (където си носи българска бира) и за историите на хижарите.

Боян трансформира концепциите си в действителност като че ли с лекост. Но триумфът приема за бонус. Защото има вяра, че човек би трябвало на първо място да е благополучен с това, което прави.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР