Бизнесът на среща с президента, след като работодателите поискаха свикване

...
Бизнесът на среща с президента, след като работодателите поискаха свикване
Коментари Харесай

Готви ли се нова помощ за бизнеса - работодателите на среща при президента

Бизнесът на среща с президента, откакто работодателите желаеха привикване на Консултативен съвет по национална сигурност поради възходящата цена на тока. Готви ли се нова помощ за компаниите



Срещата сред представителите на най-големите работодателски организации у нас и президента Румен Радев стартира малко след 11:00 часа.



През предходната седмица държавното управление разгласи нови ограничения, с които да подкрепи бизнеса - заделени са 940 млн. лева като отплата поради високите цени. Условието е всяка компания да получи до 30 % от борсовата цена на електрическата енергия назад. Според представителите на бизнеса обаче това е извънредно незадоволително и на фона на така наречен действителен мораториум при цената на битовите консуматори. При него тя е замразена, за бизнеса обаче това значи спомагателни заплащания.

Правителството предложи и още ограничения, с които да компенсира електроразпределителните сдружения, както и доставчиците на ток и вода. Също по този начин се чака да има и други обезщетения, които са свързани със законодателни ремонти.



Междувременно стана ясно, че се чака покачване на цената на природния газ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР