Бизнесът излиза на протест в 15 часа днес в цялата ...

Бизнесът излиза на протест в 15 часа днес в цялата

Национален протест на бизнеса заради "зеления сертификат"

Бизнесът излиза на митинг в 15 часа през днешния ден в цялата страна под надпис "Всички дружно! “.

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията излязоха с притеснителни данни, съгласно които се следи над 80% спад на оборотите в заведенията в първите два дни, откакто „ зеленият документ “ стана наложителен за посещаване на местата за хранене и развлечения.

„ Въпреки че по-огромна част от сектора постави съществени старания и обезпечи личен състав, който да дава отговор на условията, абонати няма. Някои от най-оборотните заведения в България отбелязаха даже ден с 0 резервации.

В изискванията на стремително възходящите цени на ток, горива и питателни артикули и с доходи, които даже не се приближават единствено до битовите разноски, бизнесът е жертван! Затворените обекти се усилват с всеки минал ден “, споделят в позицията си уредниците, представена от ББГНЕС.

Според техните изказвания заповедта, издадена от служебния здравен министър Стойчо Кацаров, е мощно дискриминационна и е довела до тотално обезлюдяване на заведенията.

„ Липсват каквито и да било стопански ограничения за поддръжка на засегнатите бизнеси и опазване работата на чиновниците – 0 (НУЛА) “, сигнализират още уредниците.

Протестът се провежда от Алианс на туристическа промишленост в България, Българска асоциация на заведенията, Сдружение на заведенията в България, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Българска асоциация здраве и фитнес, Българска асоциация на ритейл центровете, пълномощници на детските центрове и др.

Източник: dnes.bg