Бизнесът харчи милиони долари всяка година за маркетингови схеми, за

...
Бизнесът харчи милиони долари всяка година за маркетингови схеми, за
Коментари Харесай

Няколко ключови техники за задържане на клиентите

Бизнесът харчи милиони долари всяка година за маркетингови схеми, с цел да притегли нови клиенти. Това е значимо за репутацията на всеки бизнес,  само че и може да помогне за поддържане на постоянни потоци от доходи. Има доста способи да инвестирате верните старания в задържането на клиентите си. Това ще ускори имиджа на вашата марка и ще ускори продажбите ви. Ето седем техники, които да изпробвате. 

Проактивно обслужване на клиенти

Каква част от обслужването на вашите клиенти се състои в гасенето на пожари? Твърде доста компании разчитат най-вече на екипа си за обслужване на клиенти за премахване на проблеми, когато еднакъв екип би могъл преди всичко да помогне на клиентите да избегнат проблеми. Проактивният метод към обслужването на клиенти построява доверието във вашата марка, увеличавайки задържането на клиентите.

Достигането до клиентите е най-хубавият метод да бъдете самодейни, а не реактивни. Препоръчайте артикули, които биха могли да им оказват помощ. Попитайте ги за техните точки на болежка. Съберете противоположна връзка за предходни транзакции и направете усъвършенствания въз основа на техните потребности. Можете също по този начин да се включите в обществено слушане, да ревизирате какво споделят клиентите за вашата марка онлайн и да отговорите.

Програми за преданост

За да задържите клиентите в дълготраен проект, би трябвало да им дадете тласък. Разбира се, първокачествен артикул или извънредно улеснение може да бъде тласък самичък по себе си, само че защото пазарите стават все по-претъпкани, става все по-трудно да се разграничи вашата оферта от тази на конкуренцията. Ето за какво програмата за преданост на марката е превъзходен метод да привлечете клиентите и да ги накарате да останат.

Програмата за преданост може да бъде всичко - от елементарна перфокарта до извънредно участие с невиждани преди този момент бонуси. Вашата стратегия би трябвало да предложи нещо, което клиентите ценят и което си заслужава да се върнат във вашата компания, вместо да тестват други.

Включване

Склонни сме да мислим за „ включване “ в човешки запаси, само че е също толкоз значимо да образоваме нови клиенти за нашия артикул или услуга. Това им оказва помощ да схванат по какъв начин да извлекат максимума от него, което ще усили неговата стойност и дълголетието му. Потребителите могат да се разочароват, когато нов артикул не дава отговор на техните потребности. Ефективното включване оказва помощ да се предотврати това отчаяние.

Виртуалното обслужване на клиенти става все по-популярно, само че желаете да го обедините със наличие, което образова клиента в точното време. Направете просветителни видеоклипове и изявления в блогове, налични за евентуалните клиенти преди покупката. Продължете да оферирате наличие и след продажбата, което ще помогне на клиентите да отговорят на въпросите ви по целия път.

Ретаргетинг

Когато актуалният клиент не може да бъде притеглен за следваща покупка, може би се нуждае от малко подтик. Несъмнено сте наясно какъв брой хора пазарят през прозореца на вашия уеб страница и по-късно напущат, без да купуват. Можете да превърнете тези визити в повторни продажби, като стартирате акция за ретаргетинг.

Докато работите върху превръщането на нови и остарели гости в клиенти, ще откриете нещата, които са им попречили да купуват. Това ви разрешава да вършиме нужните корекции, тъй че клиентите да се връщат всякога.

Изграждане на общността

Много компании построяват общности към своите марки и артикули, което разрешава на клиентите да се свързват и да споделят въпроси и опит. Например, компания, която продава бебешки артикули, може да сътвори страница във Фейсбук за родители, с цел да споделят своите тествания и триумфи между тях.

Bevy, платформа за събития в общността, откри, че 69% от организациите възнамеряват да усилят вложенията на общността през идната година, а 86% считат, че общността е основна за тяхната задача. Тук общността прави по-голямата част от работата по задържане. Не единствено продуктът кара клиентите да се връщат. Това са също и другарствата, които те основават със съидейници, които споделят сходни потребности.

Абонаментен модел

Ако желаете бизнес модел със опазване, помислете за модел на абонамент за последващо стартиране на ваш артикул. Клиентите се записват за абонамента и заплащат месечно за артикули, доставени до прага им или във входящата поща. Клиентите, които имат непрекъсната потребност от вашите артикули, ще харесат удобството на тази автоматизирана система.

Моделът на абонамента се разраства бързо, защото е ефикасен метод освен за привличане на нови клиенти, само че и за тяхното задържане за дълго време. Съчетайте този метод с другите си тактики за задържане и сигурно ще намерите печеливша композиция.

Предложения като безплатен експериментален интервал

Важно е да изградите доверие с клиентите, преди да ги потърсите за покупки. Потребителите, които още се двоумят, реагират добре на безплатните варианти, които дават отговор на тяхната неустановеност. Например, предлагането на безвъзмезден експериментален интервал им разрешава да се усещат по-комфортно с артикул или услуга, преди да се ангажират с покупка.

Други варианти включват безвъзмездна доставка, разширени гаранции и денонощно обслужване на клиенти. Предлагането на тези
бонуси гратис демонстрира на клиентите, че се грижите за техните потребности и ги предизвиква да се връщат още веднъж и още веднъж.

Задържането на клиенти би трябвало да се приема толкоз съществено, колкото и привличането на клиенти. Опитайте една или всички тези техники и вижте по какъв начин те въздействат на вашия бизнес. Скоро ще разработите вярната формула за привличане и задържане на вашите клиенти. 

Източник: Джон Хол, съосновател и президент на Calendar, за

Превод и редакция: Нели Тодорова

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР