Бизнесът е важен за справянето с инфлацията, категоричен е президентът

...
Бизнесът е важен за справянето с инфлацията, категоричен е президентът
Коментари Харесай

Румен Радев: Бизнесът е важен за справянето с инфлацията

Бизнесът е значим за оправянето с инфлацията, безапелационен е президентът Румен Радев. Той подсети, че точно този проблем се оказа съществена спънка в присъединението на страната ни към Еврозоната.

" Нещата и отворените проблеми стоят. На първо място инфлацията и аз мисля, че тук българският бизнес има извънредно значима роля за оправянето с инфлацията. За оправянето със сивата стопанска система и за намирането на тези механизми, несъмнено, с държавните институции, които да подобрят бизнес средата и да понижат спекулата ", сподели Радев.

Радев прикани дружно с бизнеса да се намерения за механизми, с които преди въвеждането на еврото стандартът на българина да се увеличи, каквато е и задачата на еврозоната. А работодателите признаха, че са разочаровани от отлагането на приемането на единната валута.

" За еврозоната ще кажа, че ние от дълго време следим придвижването на България в тази посока и нямаме никакви подозрения, че имаме подготвеност ", съобщи Цветан Симеонов от АОБР.

Бизнесът напомни, че корупцията у нас и върховенството на правото са изтъкваните проблеми, които стопират страната ни за Шенген:

" От няколко години насам единственото дело на високо ниво във връзка с министър не е за корупция, а е за занемареност. Не съм виждал обвинителния акт, във връзка на Пернишкия случай с водния цикъл ", добави Симеонов.

Президентът Радев е безапелационен - България дава отговор на критериите за участието в Шенген и заслужава да се причисли:

" А различен е въпросът, че ние вътре би трябвало да си напишем домашното и да си свършим работата. И освен - тъй като след време страните, които държат на тези закони ще питат и за разликата. Едно е да се напишат тези закони, друго е да се одобряват и трето е да се ползват. Но ние можем да питаме тях. По отношение на проведената престъпност, във връзка с центрове, които генерират мигарантски напън по външните граници ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР