Бизнес средата у нас се влоши допълнително заради COVID-19. За

...
Бизнес средата у нас се влоши допълнително заради COVID-19. За
Коментари Харесай

Васил Велев: Бизнесът у нас се влошава

Бизнес средата у нас се утежни в допълнение поради COVID-19. За това предизвести в изявлението си в предаването " Неделя " 150 по БНР ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев.

Той настоя за привикване Националния стопански съвет за поддръжка на бизнеса. Бизнесът желае равни условия с останалите бизнеси в Европа. „ Над избран предел в Европа се компенсират бизнесите. При нас е противоположното – цената на дребно за бита е по-ниска, в сравнение с е цената на едро за промишлеността. Средно това съответствие в Европа е противоположното. “, разяснява Велев.

За месец август на пазара на електрическа енергия ден напред България е с втората най-скъпа цена, за септември е противоположното – ние сме с втората най-ниска цена след Полша, посочи Васил Велев.

По думите му цената на тока за бизнеса на борсата в единия от дните е била близо три пъти по-висока от прогнозната пазарна цена на КЕВР - 270 лв. е коствал мегаватчас усреднено за цяла седмица.

Според него новите политици в „ Марица Изток “ изясняват по какъв начин ще запазят комплекса. То е нездравословно да се резервира, за самите служащи там. Той не би трябвало да се резервира “, по мнението на Велев.

Според Велев би трябвало да има повсеместен проект за прехода. „ Малко бодро е изявлението - няма риск от загуба. Има риск. “, предизвести Васил Велев.

Той регистрира, че следва да излизат в пенсия по-многобройни кохорти от хора, а влизат на пазара на труда такива, които са двойно по-малки по бройка. „ Ние ще продължим да губим през идващите години по 40 хиляди души на пазара на труда. Няма проблем за хората. Хората няма да стигнат. ", сподели още Васил Велев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР