Бизнес лидери на водещи европейски компании настояват Брюксел да не

...
Бизнес лидери на водещи европейски компании настояват Брюксел да не
Коментари Харесай

Бизнес лидери от Европа настояват Брюксел да не влошава търговските отношения с Китай

Бизнес водачи на водещи европейски компании упорстват Брюксел да не изолират китайския бизнес,. Организацията се опълчи на сигналите, че европейският политически хайлайф ще се стреми към „ стратегическа автономност “, както от Съединени американски щати, по този начин и от Китай.

Мнението е изразено от Европейската кръгла маса на индустриалистите (ERT) -  организация, която включва близо 60 изпълнителни шефове на някои от най-големите европейски концерни, като Nestle, ThyssenKrupp, Total, Siemens, Telefonica, EADS, Repsol и други. В позиция публикувана през днешния ден те упорстват политиците на Европейски Съюз да не престават да работят за възстановяване на комерсиалните връзки сред блока и Китай.

Европейският бизнес също по този начин упорства Брюксел да не употребява икономическите шокове от световната пандемия, с цел да трансформира напъните за европейска автономност в бранша на производството в протекционизъм.

„ Имаме убеждението, че концепцията за стратегическа автономност може елементарно да се трансформира в протекционизъм “, разяснява Якоб Валенберг, ръководител на шведския холдинг Investor AB.

Според изданието  доста представители на Европейски Съюз са сложили фокус върху възобновяване на мощните връзки със Съединени американски щати в последните месеци. Затова бизнес водачите упорстват да не се загърбват връзките с Китай, както това се е случило в Съединени американски щати.

„ Китай стартира да отваря редица браншове за външни вложители – като банкиране, обезпечаване и други – точно под въздействието на Европейски Съюз и това може да усъвършенства нашата бизнес позиция с Китай “, разяснява още Ванелберг. „ Отношенията ни са надалеч от съвършени, само че подобряването ще стане точно с гледище и работа от наша страна “, прибавя още той.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР