Бизнес консултантите Рон Каручи и Дори Кларк споделят идеи как

...
Бизнес консултантите Рон Каручи и Дори Кларк споделят идеи как
Коментари Харесай

Да изпревариш очакванията: 4 стратегии за доверие

Бизнес консултантите Рон Каручи и Дори Кларк споделят хрумвания по какъв начин да си изградим надеждна известност във времена на неустановеност

Ако в наши дни  ви е мъчно да се доверите на заобикалящите ви хора, от политически водачи до корпоративните титани - вие не сте сами. Според изследването на „ Барометър на доверие 2022 “, 60% от хората не се доверяват на нищо, до момента в който не видят доказателства. Списание Atlantic даже наскоро написа, че сме в разгара на „ криза на доверието “. Спечелването и запазването на доверието на най-важните хора в живота ни е нещо, което към този момент не можем да одобряваме за даденост. Както откри Рон Каручи в своето 15-годишно дълготрайно изследване на над 3200 водачи, отразено в книгата „ Да бъдеш почтен със силата на истината, справедливостта и задачата “, летвата да бъдеш признат за благонадежден е по-висока от всеки път. Вече не е задоволително просто да не лъжете или да изглеждате изцяло благонадежден, с цел да си спечелите положителната известност. И по този начин, появява се въпросът, в едно цинично и скептично настроено общество, по какъв начин да си осигурим признанието и доверието на нашите сътрудници – експерти? Открихме четири непредвидени практики, които с изключение на другите прерогативи, в действителност служат за създаване на доверие.

Изградете връзки с съперниците си

Лесно е да спечелим доверието на тези, които мислят като нас и се намират в резонанс с нас. Но си коства да обърнем особено внимание на това по какъв начин взаимодействаме с така наречен „ странични хора “, да вземем за пример със чиновници от други отдели. В една работеща конструкция най-важната работа се извършва на границата сред другите отдели. Именно тук обособените заинтригувани страни ни виждат по какъв начин действаме. За страдание, тези граници предизвикат изолираност и е елементарно да станете противници, поради конкуриращи се индикатори и цели. Това обаче  натрупва съмнение. Но точно тези „ ръбове “ на контактите, където съответстват основните  функции, основават полезностите на компанията. Например, продажбите и маркетингът би трябвало да основат отлични условия за потребителя. Този, които успее да сътвори съюз сред отделите, съумява да завоюва повече доверие освен в личния си екип, само че и в екипа - противник. Смелостта да служим на общото богатство дружно с другите, демонстрира предпочитание да оставим егото си настрани. И това вдъхва в подмяна повече доверие.

Покажете подготвеност да измененията решението си

 Чрез интензивно поощряване на другото мнение, вие давате думата на останалите посредством дейности, които ги предизвикват за ексцентрични хрумвания,  откровена противоположна връзка или да демонстрират личната си накърнимост. Например, можете да откривате събранията на екипа, като накарате участниците да напишат хрумвания, мнения или проблеми на картончета и по-късно случайно да изберете едно или две от тях за разискване. Анонимността на процеса ще накара членовете на екипа да се усещат в сигурност със своето свободно присъединяване и мнение. Веднъж мениджърът, с който работеше Рон Каручи, показа мисли със чиновниците и както нормално ги попита къде може да обядва. Страничният взор към качеството на отговорите, й оказа помощ да усъвършенства доста качеството на препоръчаните хрумвания. Еднакво значимо е да употребявате своето мнение както и за противоположна връзка, по този начин и за несъгласие. По този метод помагате на другите да подобрят своите хрумвания и работа. Ако ви с всички сили се пробвате да бъдете почтени с значимите хора в живота ви и се притеснявате по какъв начин ще реагират, това най-вероятно значи, че не сте спечелили доверието им. Хората естествено се доверяват на тези, които им обръщат задоволително внимание, като им дават скъпа информация, която други няма да им дадат. И в случай че откриете известна дребнавост във възгледите си, а новата информация трансформира гледната ви точка,  покажете примирение и си признайте неправилните изводи.

Изберете дълготрайното мислене пред краткосрочните облаги

Един от резултатите от „ Барометъра на доверие 2022 "  е нуждата да се съсредоточим върху дълготрайното мислене за основаване на дълготрайни решения, които възвръщат доверието. Има догадка, че краткосрочното мислене предизвика повече разделяне, защото резултатите постоянно водят до положение на разделяне на спечелили и губещи. И когато сте подготвени да пожертвате краткосрочните облаги - да вземем за пример като посъветвате евентуален клиент да не купува от вас артикул или услуга, от които не се нуждае - вие създавате дълготрайно доверие. Клиентът признава, че вие защитавате неговия интерес, и то с най-хубави усеща. В книгата си „ Дългата игра: Как да мислим дълготрайно в един кратковременен свят “, Дори Кларк разисква концепцията за „ стратегическо самообладание “. Не постоянно е прелестно да чакаме нещо да се развие или да работи по метода, който желаеме. Но като създадем умишлен избор да отложим успеха и удовлетворението, постоянно сме в положение да реализираме резултати, които не биха били вероятни, в случай че се стремим единствено към " бързи удари. "

Подчертавайте приноса на другите хора

Лесно е да се съгласите, че хората, които прекомерно са заети със самореклама или са прекомерно увлечени от личните си персони, ще имат компликации да завоюват доверието на другите. Но по-малко очевидното в сходна скица е какъв брой значимо е умишлено да помагате на другите, с цел да блеснат. Търсете способи да позволите на хората да покажат гения си. Например, поканете тези, които странят от светлината на прожекторите,  да показват значимите си планове пред по-широка публика във вашата компания. Или посъветвайте уредниците на съвещанията, които посещавате, да се вслушат в предлагането на някой, за който знаете, че има страхотна концепция и се пробва да накара другите да я чуят.  Вероятно ще съумеете да свържете някой с кариерни упоритости и желания, с хора от подобаващите структури, които могат да оказват помощ за сбъдването на фантазиите му. Завоювайте облика в очите на екипа си на човек, който цени приноса на другите и се грижи те да бъдат виждани и маркирани в цялата компания.

На главно равнище, в професионалните връзки нищо не е по-важно от признанието, че заслужавате доверие. Вече не можем да разчитаме на доверието на другите единствено тъй като не сме го нарушили. В свят на огромна неустановеност би трябвало да сме сигурни, че нашата надеждност е недвусмислено приета от другите. Вашите сътрудници безспорно ще споделят истории за своите прекарвания с вас. Като извършите изводите си от тях, можете да сте сигурни, че ще постигнете резултати, с които да се гордеете.

Източник:
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР