Бизнес климатът в страната се подобрява, като през март 2018

...
Бизнес климатът в страната се подобрява, като през март 2018
Коментари Харесай

Караниколов: Бизнес климатът в страната се подобрява

Бизнес климатът в страната се усъвършенства, като през март 2018 година общият индикатор се покачва с 0.7 процентни пункта по отношение на февруари 2018 година

Наблюдаваме наклонност от ден на ден компании задгранични и български, които уголемяват предприятията и производствата си. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов при откриването на стопански конгрес под патронажа на вицепремиера Валери Симеонов, оповестиха от Министерството на стопанската система.

Караниколов акцентира, че постоянното икономическо развиване и позитивната динамичност в главните макроикономически индикатори е главният фактор за маркираните забележителни триумфи и на пазара на труда. По думите му разкриването на работни места и основаването на претовареност в стопанската система са довели до намаляване на безработицата, ускорение на растежа на продуктивността на труда, която по данни от Евростат е повишена с 1.7% през 2017 година, както и повишаване на приходите в номинално и действително изражение с 11%. „ Голяма част от новите работни места е генерирана в браншове с висока добавена стойност “, добави той.

Министър Караниколов уточни, че дигитализацията и цифровизацията, които навлизат в стопанската система, са един от механизмите за опазване на възходящия тренд. Икономическият министър акцентира, че цифровата промяна или така наречен Индустрия 4.0 ще докара до основаването на по-високопродуктивни работни места, по-високи заплати и по-добър стандарт.

„ За да се извлече оптималната изгода от цифровата промяна и да се подсигурява, че сме подготвени за тези промени, са нужни обилни вложения за преквалификация на работната мощ в специалности, в които се генерират висока добавена стойност и са основани на нововъведения и технологии, с цел да се подтиква промишленото произвеждане, учредено на тези технологии “, приключи той.

На форума ще бъдат дискутирани пазара на труда в изискванията на рецесия на човешкия запас в България, нововъведенията в региона на привличане и задържане на фрагменти, както и цифровата стопанска система и умения на бъдещето. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР