Бизнес империята на Доналд Тръмп е понесла тежък удар от

...
Бизнес империята на Доналд Тръмп е понесла тежък удар от
Коментари Харесай

Пандемията е стопила с почти 50% доходите на Тръмп

Бизнес империята на Доналд Тръмп е понесла тежък удар от пандемията от ковид, а облагите от хотелите му във Вашингтон и Лас Вегас е паднала на половина. Това излиза наяве от първата му финансова декларация като президент, импортирана на 20 януари, която обгръща цялата 2020-а и първите 20 дни на 2021-а.

Приходите от хотела на Тръмп във Вашингтон, който той се опитваше безрезултатно да продаде, са потънали до 15.1 млн. $ против 40.5 млн. $ година по-рано. Във Вегас обвързваните с хотелския му бизнес продажби са паднали до 9.2 млн. $ от 23.3 млн. $ в годишен прорез. Друг значим неподвижен парцел на някогашния щатски президент - голф-курортът му в Дорал, покрай Маями, също записва сериозна редукция на облагите - от 77 на 44 млн. щ. $. Приходите от голф-игрищата му във Англия и Ирландия са се свили с жестоко две трети.

Общият приход на Тръмп е паднал до 273-308 млн. $, излиза наяве от финансовата декларация на някогашния президент на Съединени американски щати. В първата форма за приходите му от 2017-а Тръмп е заявил над 528.9 млн. $ за интервал от 15 месеца и половина, в това число първите три месеца от президентския му мандат.

Светъл лъч от империята на Тръмп е клубът му "Мар-а-Лаго " във Флорида, където някогашният президент се върна на 20 януари откакто завърши последния ден от мандата му в Белия дом. Печалбата от клуба се е повишила до 24.2 млн. $ против 21.4 млн. $ през същия интервал на предходната година. Това е един от няколкото парцела на Тръмп, останали незасегнати от пандемията.

Бившият президент е заявил и годишно покачване на онлайн продажбите на дребно, които са достигнали 1.96 млн. $ против 930 869 $ през 2019-а. За разлика от тях, продажбите в магазините в "Тръп тауър " в Ню Йорк са потънали до 166064 $ от 849313 $ поради наложените от COVID-19 бизнес карантини.

Тръмп прави оценка общия размер на активите си в диапазона сред 1.3 и 1.7 милиарда щ. $. Тези финансови форми обаче не са напълно точни, доколкото федералните управляващи дефинират лична оценка на активите и на приходите от тях, която варира в необятни граници, като оптималната е "над 50 млн. $ парчето ". Тръмп е оповестил 22 актива, в това число курорта "Мар-а-Лаго " и хотела си във Вашингтон (Trump International Hotel).

Бившият президент е заявил и дарове за над 40 хиляди $, които е получил през предходната година, в това число дарения от изпълнителни шефове на "Боинг ", "Епъл " и "Форд мотър ".

Личното благосъстояние на Тръмп се прави оценка на 2.5 милиарда $ - с жестоко 500 млн. $ по-малко от началото на президентския му мандат, сочи показателят на милиардерите на организация "Блумбърг ". Сградите му са обременени с задължения за над 1 милиарда $, по-голямата част от които би трябвало да се издължат през идните три години. Над една трета от тях са обезпечени персонално от някогашния президент.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР