Бизмесмени вече ще могат да четат лекции в университетите. Това

...
Бизмесмени вече ще могат да четат лекции в университетите. Това
Коментари Харесай

Бизнесмени стават лектори в университетите

Бизмесмени към този момент ще могат да четат лекции в университетите. Това гласоподаваха на първо четене депутатите. Промените в Закона за висшето позволяват на изявени експерти от практиката да организират лекции от общия хорариум в университетите. Това ще става след решение на съответния факултетен съвет и при изискване че часовете са до 10% от образователния проект на бакалаврите и до 20% от този на магистрите.

Текстовете плануват работодателски и бизнес организации да могат да вземат участие и в създаването на образователните стратегии. Това ще помогне за тяхното осъвременяване и синхронизиране с условията на бизнеса.
От ГЕРБ обясниха, че задачата на измененията е да се позволи казусът с нуждата от в допълнение образование на студенти от разнообразни специалности, което бизнесът твърди, че би трябвало да реализира при наемането им. По думите на вносителите поправките са приветствани от ректорите.

Според Движение за права и свободи обаче няма гаранция, че положителните експерти в бизнеса ще бъдат и положителни преподаватели. От Българска социалистическа партия оповестиха, че се въздържат да поддържат измененията, защото това щяло да понижи броя на лекциите на останалите преподаватели, което би довело до демотивация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР