Бивщият премиер Бойко Борисов коригира CNN, след като медията се

...
Бивщият премиер Бойко Борисов коригира CNN, след като медията се
Коментари Харесай

Борисов: CNN не знаят, че не съм премиер, пришиват ми думи на Петков

Бивщият министър председател Бойко Борисов поправя CNN, откакто медията се обърка и приписа думи на Кирил Петков за бежанците на водача на ГЕРБ.

" Явно и CNN не са разбрали, че Бойко Борисов към този момент не е министър-председател. " Това написа във фейсбук някогашният министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов. Повод за думите му е обява на международната новинарска мрежа за бежанците от Украйна. В нея CNN приписва на Борисов думи на премиера Кирил Петков за бежанците от края на февруари.

Тогава Петков взе участие в специфичното съвещание на Европейския съвет, отдадено на военната експанзия на Русия в Украйна. И съобщи от Брюксел: " Никой от европейските страни не се опасява от мигрантската вълна, която ще пристигна от Украйна към Европа. Това не е бежанската вълна, с която сме привикнали. Това са едни европейци, на които преди малко са им взривили летището, това са програмисти, които желаят да има интернет, с цел да работят. И ние, и всички други страни сме подготвени да посрещнем хората. "

Тези думи в обявата на CNN са приписани на Борисов, което провокира и реакцията му.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР