Бившият №31 Сергей Стаховски се е завърнал в Украйна, за

...
Бившият №31 Сергей Стаховски се е завърнал в Украйна, за
Коментари Харесай

Сергей Стаховски се завърна в Украйна, за да се сражава срещу Русия


Бившият №31 Сергей Стаховски се е завърнал в Украйна, с цел да се запише в армията и да се бори против Русия. Носителят на 4 ATP трофея даде прочувствено изявление пред Sky Sports:

„Разбира се, че ще водя война, това е единствената причина да се прибера,“ сподели той.

„Армията отвори запасите за всеки, който има предпочитание да се бори, да пристигна и да вземе оръжия и да бъде част от съпротивата.“

„Има доста хора в тях. Аз се записах предходната седмица, в събота, само че нямах задоволително документи, с цел да подпиша контракта. Сега отстраниха процедурата и всеки може да се причисли,“ съобщи 36-годишният тенисист.

„Нямам боен опит, само че имам опит с персонално оръжие. Не виждам причина множеството ми сънародници да рискуват животите си и да отпращат фамилиите си, до момента в който аз заставам в профил и виждам ,“ добави Стаховски.

Сергей похвали украинския президент Володимир Зеленски, който остана в Киев, с цел да се бори, и разяснява моралната поддръжка, която се оказва на страната му.

Макар да означи, че жестовете, които се вършат, демонстрират на бойците, че не са оставени сами „поне в медийната среда“, само че добави, че е шокиран от бездействието на света:

„Да бъдем реалисти – минаха осем години от войната с Русия. Къде беше всичко това през тези осем години? Никой от нас не вярваше, че това може да се случи и то въпреки всичко се случи.“

„Никой от Европейските водачи, от международните водачи, не е подготвен да помогне – да реалокира борбата в Украйна за може би по-добра Европа в бъдеще.“

„Искаме да бъдем естествена, цивилизована страна – с народна власт, в която да можеш да избереш президента си.“

„Мога да кажа, че през днешния ден нашият президент е единственият, който сме имали в миналото, подготвен да застане зад страната си и да има вяра в това, което прави и да рискува живота си. Единственият. Всички от тях преди този момент бяха политически смешки. Той може и да е комик в живота, само че се трансформира в президента на хората.“

„Най-големият проблем е следния – откакто завладяват Украйна, коя ще е идната им цел?“

Стаховски игра последно на квалификациите на Australian Open тази година, а четирите му трофея бяха извоювани сред 2008 и 2010 – в Загреб, в Санкт Петербург, Хертогенбош и Ню Хейвън.

Стигал е до трети кръг на всеки шампионат от Шлема, като на Уимбълдън през 2013 година реализира най-голямата си победа – тази над Роджър Федерер в четири сета. Тя приключи серията на Маестрото от 36 следващи „мейджър“ четвъртфинала.

След години колекционерство, през 2015 той сътвори своя пивоварна, а през 2018 на пазара излязоха първите му артикули – виновност от сортовете Мерло, Траминер и Саперави.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР