Бившият №3 в света в мъжкия тенис Доминик Тийм започна

...
Бившият №3 в света в мъжкия тенис Доминик Тийм започна
Коментари Харесай

Доминик Тийм с едва втори успех през 2023-а година

Бившият №3 в света в мъжкия тенис Доминик Тийм стартира с победа присъединяване си на шампионата от сериите АТР 250 на клей в Ещорил, Португалия, откакто в мач от първия кръг надигра Себастиан Офнер в напълно австрийски конфликт.

Тийм се наложи над своя съотечественик с 3:6, 6:3, 6:4 за малко повече от два часа игра и по този метод си обезпечи място в осминафиналите на конкуренцията.

Успехът прекъсна серията на Доминик от пет следващи загуби, като за последно той победи Алекс Молчан по време на шампионата в Буенос Айрес.

Всъщност до през днешния ден това бе и единственият случай, в който австриецът бе записвал победа през 2023-а година, което е следващото доказателство, че Тийм по този начин и не съумява да откри себе си след триумфа му на US Open 2020 и последвалата травма в китката.

В идващия кръг в Ещорил намиращият се на 111-о място понастоящем в ранглистата тенисист ще се изправи против №8 в схемата Бен Шелтън от Съединени американски щати.

Шелтън е несъмнено една от сензациите на сезона досега, откакто доближи до четвъртфиналите на Australian Open, а на старта в Ещорил преодоля със 7:5, 7:5 французина Констант Лестиен.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР