Бившият №1 в тениса Анди Мъри обяви, че се е

...
Бившият №1 в тениса Анди Мъри обяви, че се е
Коментари Харесай

Анди Мъри оперира тазобедрената си става, не е ясно дали ще се завърне на корта

Бившият №1 в тениса Анди Мъри разгласи, че се е подложил на интервенция за промяна на тазобедрената става. Британският тенисист, който преди началото на Australian Open съобщи, че това може да е последният шампионат в кариерата му, се е оперирал в Лондон в понеделник.

" В момента се усещам малко необичайно и леко засегнат, само че мощно се надявам това да постави завършек на болките ми. На втората фотография може да видите, че към този момент имам железен таз ", написа Мъри в профила си в " Инстаграм ".

Носителят на три трофеи от Големия шлем отпадна още в първия кръг на Australian Open след загуба в петсетов мач от Роберто Баутиста Агут. Още преди началото на конкуренцията в Мелбърн Мъри съобщи, че желае да се откаже на " Уимбълдън " през лятото, осведоми " Дневник ".

В кариерата си британецът завоюва два пъти шампионата на трева (2013 и 2016 г.), а на същите кортове победи и по време на олимпийските игри през 2012 година

По стратегия Мъри трябваше да взе участие на шампионата в Марсилия през февруари, само че предишния петък разгласи, че към този момент си взима отмора и няма да пътува по шампионати. Все още не е ясно какъв брой дълго ще трае възобновяване на британеца и по кое време той ще се завърне на корта.

През 2018 година той претърпя интервенция на хълбока, която го извади за близо година. Британецът се завърна по време на US Open, само че в Ню Йорк стигна единствено до втория кръг, преди да отпадне.

Според някои специалисти интервенцията, на която се е подложил Мъри, може да избави кариерата му или да му разреши да остане малко по-дълго в спорта. В последните няколко месеца обаче се появиха притеснителни информации, че продължителните болки в кръста и таза ще доведат до трайни последици за британеца и накуцване. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР