Бившият №1 в света Новак Джокович ще пропусне US Open.

...
Бившият №1 в света Новак Джокович ще пропусне US Open.
Коментари Харесай

Окончателно: Без Джокович на US Open

Бившият №1 в света Новак Джокович ще пропусне US Open. Шампионът от " Уимбълдън " наподобява е отдръпнал поръчката си за присъединяване в последния шампионат от “Големия шлем ”. Това се вижда от листата с играчи на формалния уебсайт на Откритото състезание на Съединени американски щати, в който името на Ноле отсъства.

Освен това на формалния уебсайт на Новак Джокович написа, че той няма планувани шампионати за този интервал от годината.

Джокович не е в включен и в формалния афиш на US Open, който показва осем от звездите при мъжете и дамите – Рафаел Надал, Даниил Медведев, Ник Кирьос и Карлос Алкарас дружно със Серина Уилямс, Наоми Осака, Ига Швьонтек и Ема Радукану.

Сърбинът игра за последно на " Уимбълдън ", където завоюва своята 21-ва купа от " Големия шлем ". Той не съумя да замине за Съединени американски щати поради твърдото си решение да не се имунизира против COVID-19. Джокович до последно се надяваше управляващите в страната да смекчат разпоредбите за влизане на територията на Съединени американски щати.

По-рано този месец Американският център за надзор и предварителна защита за заболяванията (CDC) разхлаби превантивните ограничения в страната, свързани с карантината и носенето на маска, като разгласи, че след това това ще се случи и с рестриктивните мерки по границата. Това даде вяра на Джокович, че той въпреки всичко ще може да играе в Ню Йорк, само че до смяна в обстановката по този начин и не се стигна.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР