Бившият защитник на Милан Алесандро Неста призна, че е разочарован

...
Бившият защитник на Милан Алесандро Неста призна, че е разочарован
Коментари Харесай

Неста разочарован от трансферната политика на Милан

Бившият бранител на Милан Алесандро Неста призна, че е отчаян от трансферната политика на клуба. Той е очаквал " росонерите " да бъдат много по-активни на пазара през януари, само че това не бе факт, като клубът притегли само вратаря Девис Васкес.

" Аз бих работил друго на трансферния пазар. Клубът трябваше да укрепи скамейката си. В момента се разчита на едни и същи играчи, а няма по какъв начин те да се движат с 2000 благи в час в продължение на две години. Пиоли не разполага с играчи, които да влязат и да трансформират хода на мача. А също по този начин бих дал всичко за нов централен нападател. В момента в клуба са Ибра и Жиру, които към този момент са на възраст. Ако те оказват помощ при пресата, в 60-ата минута се постанова да ги замениш. Имаме потребност от някой, който да раздвижи играта и да бележи голове. Време е клубът да направи някакво изпитание. След като завоюва Скудетото по този метод, би трябвало да се вложат повече пари или най-малко да се каже, че не може да се харчи и да се резервира най-малко този състав ", счита Неста.

Той разяснява и неувереното показване на тима през този сезон.

" Смятам, че спрямо предходната година, в този момент психическата настройка е друга. Отборът постоянно е играл по този начин и е пресирал противниците високо 1 на 1. В личната си половина обаче би трябвало да се действ друго. Те поемат прекомерно доста опасности. И предходната година разчитаха на висока преса, само че в този момент тя не е толкоз настъпателна и това води до проблеми. Играчите се задържат прекомерно дълго в центъра на терена и си заплащат за това. Смятам, че причина за това е умората и физическото положение на състава. В дълготраен проект този вид футбол, който отборът практикува, води до физическо безсилие ", добави някогашният защитник.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР