Бившият защитник на Манчестър Юнайтед и Рафаел Варан прекрати кариерата

...
Бившият защитник на Манчестър Юнайтед и Рафаел Варан прекрати кариерата
Коментари Харесай

Рафаел Варан прекрати кариерата си на 31 години

Бившият бранител на Манчестър Юнайтед и Рафаел Варан приключи кариерата си. 31-годишният французин самичък разгласи, че се отдръпва от футбола. Варан за последно игра в Комо. Той отиде в италианския клуб със свободен трансфер през юли. Още в дебюта си против Сампдория обаче.

„ Искам да се отдръпва, когато съм мощен, а не просто да се държа за играта. Нуждаеш се от огромна доза кураж, с цел да послушаш сърцето и инстинкта си “, написа Варан в Инстаграм. Той добави, че ще остане в Комо в друга роля, обвързвана с футбола.

„ След оповестяването на отдръпването на Рафаел Варан, от Реал Мадрид бихме желали да изразим своята признателност към играча, който стана част от историята на нашия клуб. Рафаел Варан вечно ще остане в сърцата на всички почитатели на Реал Мадрид като един от най-великите бранители в историята на тима. А също и за това, че постоянно е олицетворявал полезностите на нашия клуб. Реал Мадрид би желал да пожелае на него и фамилията му най-хубавия шанс в тази нова глава от живота му “, се споделя в изказването на Белия балет.

Варан игра за Реал Мадрид от 2011 до 2021 година Той стана три пъти първенец на Испания, завоюва един път Купата на страната и три пъти Суперкупата. Освен това французинът завоюва 4 пъти Шампионската лига, три пъти Суперкупата на УЕФА и четири пъти Световното клубно състезание.

Футболистът има 5 гола в 93 мача за националния тим на Франция. С „ петлите “ той е международен първенец от Мондиал 2018, сребърен медалист от Мондиал 2022 и победител в Лигата на нациите през 2021 година

За Манчестър Юнайтед той изигра 95 мача във всички шампионати, въпреки постоянно да имаше контузии. С алените дяволи той завоюва Карабао Къп и ФА Къп.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР