Бившият защитник Илиян Памуков ще води Дунав в Североизточна Трета

...
Бившият защитник Илиян Памуков ще води Дунав в Североизточна Трета
Коментари Харесай

Бивш играч на ЦСКА поема Дунав

Бившият бранител Илиян Памуков ще води Дунав в Североизточна Трета лига през новия сезон. Решението беше взето през днешния ден на заседание на стадион " Дунав ". Както е известно, " драконите " се отхвърлиха от Втора лига, където изпаднаха и подадоха поръчка за третия ешелон, където ще се показват единствено с момчетата до 19 години.

45-годишният някогашен бранител е един от сполучливите играчи в най-новата история на Русе, като кариерата му минава през Русия, Казахстан, Молдова, както и в ЦСКА, Черно море и Марек в " А " група. Именно неговата групировка при набор 2003 направи възторг в шампионата тази година и предходната в U17 и е най-логично те да бъдат и гръбнака на новия тим.

Единственият по-опитен футболист Диян Димов също може да се причисли към отбора, само че изчаква до последно предложения от тимове от по-горните групи. При това състояние Дунав се изтегля от присъединяване в Елитната юношеска група до 19 години и тя остава със 17 тима. Което пък значи, че Славия в 1-ия кръг на това състезание ще почива.

Това се отразява на броя на изпадащите, като броя към този момент е три. Програмата за новото състезание в Севроизточната Трета лига към този момент е ясна и съгласно нея Дунав трябваше да започва с посещение на Ботев (Нови Пазар). Поради късото време за подготовка обаче тази среща е отсрочена и младите момчета на Илиян Памуков стартират на 15/16 август като домакини на новака Спортист (Генерал Тошево).

" Младите момчета на по 18-19 години, напълно и единствено от школата на клуба, ще излязат от 18.00 ч. на стадиона в квартал " Здравец " за първата си подготовка като новият мъжки тим на Дунав. Те ще са спортната емблема на Русе, която заслужава повече от всеки път поддръжка. Нека всички се обединим и да застанем зад тима, който възраждаме дружно - почитатели, треньори и да го подкрепим в това ново начало. Това ново начало, което с фрагментите от дунавската школа, които ще са в центъра на развиването на клуба, ни следва в Севроизточна Трета лига ", оповестиха от клуба.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР