Бившият защитник Джони Манзиел говори за злоупотреба с наркотици, опит за самоубийство в нов документален филм

...
Бившият защитник на Националната футболна лига Джони Манзиел разкрива в
Коментари Харесай

Бившият защитник на Националната футболна лига Джони Манзиел разкрива в нов документален филм употребата на наркотици по време на кариерата си на играч и опит за самоубийство след освобождаването му от Кливланд Браунс през 2016 г.

В предстоящия документален филм на Netflix „Untold: Johnny Football“, Манзиел – който стана първият първокурсник с червена фланелка, спечелил Heisman Trophy, докато играеше в Texas A&M през 2012 г. – каза, че е започнал да използва OxyContin и кокаин всеки ден след сезон 2015, което доведе до теглото му пада от 215 паунда през януари до 175 паунда през септември.

Слаба игра и правни проблеми скоро последваха Манзиел. Голямо жури в Тексас обвини Манзиел по обвинение за неправомерно нападение срещу бившата му приятелка Колийн Кроули. Манзиел отрече да е удрял Кроули по онова време и обвиненията по-късно бяха свалени, след като той изпълни условията на съда за споразумение за уволнение.

Брауновите ще освободят Манзиел през март 2016 г., за който той каза, че по-късно е бил диагностициран с биполярно разстройство.

Манзиел каза, че два пъти е отказал да влезе в клиниката за рехабилитация и е започнал да се „самосаботира“, преминавайки към „огъване на 5 милиона долара“, преди да се опита да се самоубие.

„Планирах да направя всичко, което исках в този момент от живота си, да похарча колкото се може повече пари и тогава планът ми беше да отнема живота си“, каза Манзиел в документалния филм. „Исках да стигна колкото е възможно по-лошо до мястото, където има смисъл, и това го накара да изглежда като извинение и изход за мен.“

Манзиел каза, че е купил пистолет „месеци по-рано“ с намерението да го използва за самоубийство, но пистолетът „се повреди“, когато той натисна спусъка.

„И до ден днешен не знам какво се е случило. Но пистолетът просто щракна върху мен“, каза той.

Отношенията на Манзиел със семейството му по това време бяха „обтегнати“ поради отказа му да потърси лечение, каза той. По-късно Манзиел се завърна в дома на семейството си в Тексас, след като напусна Лос Анджелис след опита за самоубийство.

„Беше дълъг, дълъг път и не знам дали беше страхотен или лош – това все още подлежи на дебат“, каза Пол Манзиел, неговият баща, в документалния филм. „Но ние сме благословени. И той все още е с нас. И все още можем да поправим всички огради. Мисля, че Джони има много по-добри дни от това, което е имал.

CNN се обърна към семейство Браун за коментар.

Manziel беше избран в първия кръг на проекта за NFL 2014. След освобождаването си от Browns, Manziel играе за множество отбори в Канадската футболна лига (CFL) и в вече несъществуващия Алианс на американския футбол (AAF). Манзиел за последно е играл във футболната лига, контролирана от феновете.

Документалният филм на Netflix е планиран да бъде пуснат във вторник.

Бележка на редактора: Ако вие или някой, когото познавате, се бори със суицидни мисли или проблеми с психичното здраве, моля, обадете се или изпратете съобщение на линията за самоубийства и кризи 988 на 988 (или се обадете на 800-273-8255), за да се свържете с обучен съветник. Или, моля, посетете.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР