Бившият заместник-ректор на Академията на МВР доц. Милен Иванов коментира

...
Бившият заместник-ректор на Академията на МВР доц. Милен Иванов коментира
Коментари Харесай

Доц. Милен Иванов: Едно дете не може само да зареди оръжие

Бившият заместник-ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи доцент Милен Иванов разяснява трагичния случай, при който, откакто беше прострелян от детето си.

Според него, наличието на деца в служебно помещение е изрично неразрешено , а съществуването на зареден револвер в ръцете на детето е сериозен проблем. Иванов акцентира, че оръжията би трябвало да бъдат съхранявани или в кобура на носителя си, или в безвредна каса, оповестява „ NOVA “.

Експертът означи, че в доста случаи опитни чиновници развиват възприятие на точност , което може да докара до пропуски. Иванов допусна, че служителят на реда евентуално не е ревизирал оръжието си след края на тренировките , което би обяснило наличието на зареден патрон в цевта. Според него, детето не би могло единствено да зареди оръжието без помощ, което води до догатката, че някой може да е показал по какъв начин се зарежда револвер.

По отношение на настояването за оставката на шефа на полицията в Пловдив, Иванов счита, че е преждевременно . Той означи, че произшествия на стрелбища са вероятни и съществува процедура за инспекция на оръжията , която би трябвало да бъде спазвана.

Специалистът разяснява и митингите на служителите на реда като означи, че е извънредно чиновниците на Министерство на вътрешните работи да стачкуват в поддръжка на министър , а не против него. Той изрази мнение, че потреблението на протестни дейности за изложение на политически позиции е недопустимо . Според него, в случай че съществуват подозрения за политически напън, те би трябвало да бъдат разследвани , защото може да се касае за търговия с въздействие.

Застреляният от детето си служител на реда бил един от най-хубавите инструктури по пукотевица

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР