Бившият заместник-председател на Европейския парламент Ева Кайли трябва да остане

...
Бившият заместник-председател на Европейския парламент Ева Кайли трябва да остане
Коментари Харесай

Съдът в Брюксел реши: Ева Кайли остава в затвора за още един месец

Бившият заместник-председател на Европейския парламент Ева Кайли би трябвало да остане в предварителния арест още месец, реши през днешния ден съдът в Брюксел. Кайли може да апелира това решение до на следващия ден вечер, а мярката й за неотклонение може да бъде още веднъж прегледана след две седмици, оповестиха локални медии.
Още по темата
Кайли бе упрекната в корупция и пране на пари в интерес на Катар. По-рано през днешния ден нейната отбрана посочи, че тя не се признава за отговорна в съпричастие с корупционни дейности.

Междувременно отбраната на Кайли изиска през днешния ден обвинената в корупция да бъде освободена с електронна гривна за следене, оповестиха медии в Белгия.

С решение на гръцката Служба за битка с прането на пари е бил натрапен запор на неподвижен парцел и банкова сметка на някогашната зам.-председателка на Европейския парламент Ева Кайли и на колегата й Франческо Джорджи, заяви гръцката телевизия Скай.

Обект на запор в Гърция е терен от седем декара на остров Парос, закупен от Кайли и от Джорджи, както и сметката, през която е била осъществена договорката.

Скоро откакто бе арестувана, Кайли бе отведена в новопостроен затвор в белгийската столица. Според локални медии следствието до момента е открило, че в жилището й и в куфар на татко й са били открити близо един милион евро в брой.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР