Бившият заместник-министър на външните работи и на икономиката Милен Керемедчиев

...
Бившият заместник-министър на външните работи и на икономиката Милен Керемедчиев
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев очаква отлагане за Шенген

Бившият заместник-министър на външните работи и на стопанската система Милен Керемедчиев в изявление пред БНР предсказа, че идните европейски избори могат да отбележат увеличаване на позициите на крайнодесните и националистически партии, като реакция на вероятната мигрантска рецесия, подбудена от спора в Близкия изток. Той изрази подозрение, че разширението на Шенген ще бъде отсрочено и че пълноправното участие на България в Шенген през актуалната година е малко евентуално , призовавайки за тактика за поетапно влизане в зоната.

В подтекста на нарастващия спор в Газа Керемедчиев предизвести за евентуален солиден бежански поток към Европа , който може да провокира обилни политически и обществени разтърсвания. Той разяснява настоящата конюнктура, наблягайки, че тактиката на израелската войска може да остави хиляди палестинци, в това число голям брой деца и дами, в капан сред военните дейности и затворената граница с Египет .

" Хамас ", който господства в Газа от 2006 година, е прочут с потреблението на цивилни лица като жив щит, което доста усложнява обстановката. Керемедчиев акцентира, че Египет е подложен пред комплициран избор - да поддържа палестинците, само че и да отбрани личната си национална сигурност . Отварянето на границата би могло да докара до нахлуване на бойци на " Хамас " в страната, дружно с бежанците.

Керемедчиев също по този начин подчертава върху евентуалното влияние на този спор върху Европа, като акцентира, че настоящите напрежения биха могли да усилят броя на мигрантите, стремящи се към континента. Той предизвести, че Европа би трябвало да бъде готова за забележителен напън върху своите граници и че сегашните ограничения за сигурност може да не са задоволителни за попречване на евентуална рецесия.

" Не споделям ентусиазма на министъра на защитата да задели 50 военнослужещи за спомагателна защита на нашата граница. Натискът ще бъде доста по-силен. Ако до момента е имало към 1500 опита дневно, те могат да станат в пъти повече сега, в който тези бежанци тръгнат към Европа. А те ще тръгнат, рано или късно ", разяснява Керемедчиев
 1780 незаконни мигранти са хванати у нас през септември
1780 незаконни мигранти са хванати у нас през септември

Задържани са и 709 души за закононарушения, свързани с наркотици
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР