Бившият заместник-министър на правосъдието Мария Павлова е предложена за заместник

...
Бившият заместник-министър на правосъдието Мария Павлова е предложена за заместник
Коментари Харесай

Сарафов сам си предложи зам.-главен прокурор – бивш министър от служебен кабинет на Радев

Бившият заместник-министър на правораздаването Мария Павлова е препоръчана за заместител на основния прокурор от и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов.
Това оказва се от дневния ред на изключително съвещание на прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет, което ще се състои през днешния ден, оповестява Българска телеграфна агенция.
Павлова бе заместник-министър на Крум Зарков, преди този момент е била и длъжностен министър в кабинета на Огнян Герджиков.
Припомняме, че прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) реши, че краткотрайно изпълняващ длъжността на основен прокурор ще бъде Борислав Сарафов, който до този миг беше заместник-главен прокурор и шеф на Националната следствена работа. Той ще извършва функционалностите до избора на нов основен прокурор от Пленума на Висш съдебен съвет.
Дотук се стигна, откакто на 12 юни Пленумът на Висшия правосъден съвет (ВСС) гласоподава да освободи предварително от служба основния прокурор Иван Гешев по предложение, направено от четирима членове на Прокурорската гилдия поради изявление, което накърнява престижа на правосъдната власт. Това стана с поддръжката на 16 членове на съвета, срещу гласоподаваха четирима.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР