Бившият зам.-шеф на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на

...
Бившият зам.-шеф на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Пенсионер става зам.-шеф на Пожарната?

Бившият зам.-шеф на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ Асен Игнатов, който от предходната година е пенсионер, най-вероятно още веднъж ще стане заместител на основен комисар Николай Николов, научи Lupa.bg от източници във вътрешното министерство.

Той ще бъде назначен не по Закона за Министерство на вътрешните работи, а по Закона за държавния чиновник. Така ще му се даде опция да управлява дирекцията след навършване на 60 година Шефът на Пожарната с удоволствие ще продължи да работи с Игнатов, защото са били доста години дружно в Регионалната работа в Перник. Нещо повече – бил му е зависещ. Затова го е предложил на вътрешния министър за собствен заместител. Зам.-председателят на вътрешната парламентарна комисия Бойко Клечков също е ходатайствал пред Бойко Рашков това да се случи. Правната дирекция на Министерство на вътрешните работи обаче изрично е срещу назначението на Игнатов.

В момента Асен Игнатов е шеф бранш в „ Човешки запаси “. Той зае тази служба след пенсионирането си през предходната година. Най-вероятно новият си пост ще заеме след изваждането на Пожарната от системата на Министерство на вътрешните работи. Така ще се даде опция на огнеборците, навършили 60 година, да продължат да работят.



Срещу това желание на вътрешния министър Бойко Рашков скочиха по-младите пожарникари.

„ Министърът желае оптимизация на състава. За каква оптимизация приказваме, като бетонира пенсионери и не се дава път на младите?! Може би задачата на сливането на дирекциите е поради персоналната полза на шепа хора и по тази причина се прави скрито. Ние научихме за обединяването след дъжд качулка, когато всичко към този момент е решено “, гневи се пред Lupa.bg огнеборец.



Идеята за изваждането на Пожарната от системата на Министерство на вътрешните работи е от времето на Иван Костов, когато неин шеф бе Кирил Войнов. Тогава мнозина специалисти по национална сигурност я определяха като добра, само че по този начин и не се стигна до нейното осъществяване.

Междувременно стана ясно, че другият довчерашен зам.-директор на Пожарната Първан Секиранов, който също е пенсионер, му е удължен контракта като шеф отдел КИАД. Това най-вероятно ще усили напрежението измежду по-младите му сътрудници.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР