Бившият зам.-председател на ДПС Христо Бисеров присъства лично на поклонението

...
Бившият зам.-председател на ДПС Христо Бисеров присъства лично на поклонението
Коментари Харесай

Христо Бисеров се появи на поклонението на Камен Костадинов след години извън публичния живот

Бившият зам.-председател на Движение за права и свободи Христо Бисеров участва персонално на поклонението пред Камен Костадинов, който умря ненадейно на 51-годишна възраст.

Това е първата обществена поява на Бисеров от съвсем 10 годинислед изненадващата му оставка от Движение за права и свободи в края на 2013 година и напускането на Народното събрание. По-късно той беше разследван от прокуратурата и оправдан по три каузи, като макар изхода на делата той се отхвърли от всички заемани политически позиции.

Бисеров и Костадинов имат дългогодишна взаимна история в политиката още от края на 90-те. В първия си депутатски мандат от " Обединението за национално избавление " Камен Костадинов беше напуснал групата си, с цел да се причисли към новосъздадената групировка " Екип " на Бисеров, който малко по-рано бе отхвърлен като основен секретар на Съюз на демократичните сили.

Костадинов, Бисеров и Йордан Цонев (също някогашен депутат от Съюз на демократичните сили до 2001 г.) бяха определени за депутати от Движение за права и свободи в 40 Народно заседание през 2005 година и политическата им кариера остана напълно обвързана с придвижването. Пред публицистите във вторник Цонев споделя, че с Костадинов са били " като братя ".

Службата в памет на Костадинов в храма " Света София " събра на едно място хора като някогашният министър председател Симеон Сакскобургготски, ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, десетки знакови лица на партията като Юнал Лютфи, Рамадан Аталай, Хамид Хамид, Четин Казак идр., ръководителят на БФС Борислав Михайлов (Костадинов беше член на изпълкома на футболния съюз в продължение на 16 години), Тодор Батков, Атанас Фурнаджиев и Емил Костадинов от БФС, някогашният ректор на УниБИТ Стоян Денчев (който през 90-те също е народен представител от ДПС), ръководителят на АБВ Румен Петков и някогашният ръководител на Народно събрание Михаил Миков от Българска социалистическа партия, съучредителката на " Български напредък " Полина Карастоянова, както и Ветко Арабаджиев и брачната половинка му Маринела.

Ахмед Доган не се появи на събитието, а е изпратил венец в памет на Костадинов, който беше и член на Централното оперативно ръководство на Движение за права и свободи.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР