Бившият зам.-министър на вътрешните работи ген.-майор Петко Ангелов почина по

...
Бившият зам.-министър на вътрешните работи ген.-майор Петко Ангелов почина по
Коментари Харесай

Тъжна вест: България скърби – по време на преход почина бивш зам.-министър на МВР

Бившият зам.-министър на вътрешните работи ген.-майор Петко Ангелов умря по време на преход в Рила. Инцидентът стана в събота вечерта в региона на Малък Мечи връх, на към 2500 м надморска височина. В Планинската избавителна работа към 19 ч е получен сигнал за легнал в безсъзнание екскурзиант. Веднага към мястото се отправил екип планински спасители и лекар, само че макар бързото постигане до потърпевшия благодарение на моторна шейна, лекарят единствено установил, че екскурзиантът е умрял евентуално от инфаркт.

Ген. Ангелов е бил на преход от горната станция на лифта към хижа „Македония“ с група другари от туристическо сдружение в София, с него е бил и синът му. Били са добре екипирани, постоянно са правили преходи в планините и не са били дилетанти, разясниха техни познати. Генералът е бил спортна натура, в положително здраве, само че най-вероятно се е преуморил от тежкия преход и огромната надморска височина.

Ген. Петко Ангелов е роден през 1940 година Завършил е висшето си обучение в Московския институт по аерофотоснимки, геодезия и картография, компетентност „ Оптически принадлежности и оптикоелектронни принадлежности ”. От 1967 година е в системата на Министерство на вътрешните работи, където работи до ноември 1994 година Преминава през всички длъжности и получава звание „ генерал-майор “. Той е и лекар на науките. Работил е в оперативно-техническия отдел на Второ основно ръководство. 10 години е бил заместник-началник, по-късно още 10 години – шеф на отдела. От ноември 1990 година шеф на Националната работа за отбрана на конституцията (НСЗК). През март 1991 година става зам.-министър на Министерство на вътрешните работи, като длъжността е трансформирана в „ Секретар на Министерство на вътрешните работи ” и заема поста до ноември 1994 година

О. р. ген. Петко Ангелов е бил и ръководител на УС на Националната асоциация на компании за комерсиална сигурност и защита.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР