Бившият зам.-министър на икономиката Александър Манолев е невинен по всички

...
Бившият зам.-министър на икономиката Александър Манолев е невинен по всички
Коментари Харесай

Бившият зам.-министър Александър Манолев оправдан по всички обвинения

Бившият зам.-министър на стопанската система Александър Манолев е почтен по всички повдигнати обвинявания. Това постанови Окръжният съд в Благоевград. Срещу Манолев бе заведено дело за приемане на заем за създаване на къща за посетители с европейско финансиране посредством показване на погрешни сведения.

Близо три години продължиха следствените действия по едно от знаковите каузи против политик в България. То бе придружено от редица медийни брифинги на Прокуратурата. В тях се изнесоха редица скандални изказвания и даже бе забъркана дъщерята на фамилната му бавачка, за която се твърдеше, че била част от незаконна скица. Правиха се обиски пред телевизионните камери, а новината бе водеща за националните медии дни наред.

Без толкоз звук обаче в този момент идва оправдателното решение на съда. Интересно е обаче да се проследят тезите на обвиняването, в които някои от най-пикантните детайлности или не са включени, или въобще не са подплатени с доказателства.

Така да вземем за пример се оказва, че не става дума за „ бавачка “. Къщата в действителност отчитала оборот и плащала налози, само че не било несъмнено, че данните при кандидатстването за европейско финансиране били правилни. Обискът не разкрил и нито една персонална движимост на Манолев или фамилията му, по тази причина и тезата за потребление на обекта за персонални потребности в никакъв миг не бил включен и в обвинителния лист.

Всъщност шумно оповестеният развой против Манолев се изчерпва до изказванието, че е дал „ погрешни изказвания “ и е съветвал познатата му Анна Димитрова по какъв начин да приготви документите си за кандидатстване за европейско финансиране. Затова и решението на съда в действителност не е изненада за никой, който е следил процеса. Нещо повече – то е взето с единогласие на съдията и правосъдните заседатели.

На този декор през днешния ден излизат нови въпроси дали в действителност задачата на делото не е била „ смачкването “ на Манолев и спирането на политическата му кариера. Припомняме, че делото против него стартира няколко месеца преди локалните избори през 2019 година, когато той бе считан за любимец за кметското място в Сандански. Завършил в Лондон, работил в редица непознати компании и с няколко непознати езика, Манолев се смяташе и за едно от новите лица с вероятност за сериозна кариера. Вместо това той се трансформира в обвинен и настойчиво резервира безмълвие в обществените среди към този момент няколко години.

Решението на съда предстои на обжалване или протестиране в 15-дневен период пред Апелативен съд – София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР