Бившият зам.-министър на финансите Георги Кадиев разкритикува работата на правителството.Много

...
Бившият зам.-министър на финансите Георги Кадиев разкритикува работата на правителството.Много
Коментари Харесай

Георги Кадиев: Много от т.нар. антикризисни мерки ще станат прокризисни напред във времето

Бившият зам.-министър на финансите Георги Кадиев разкритикува работата на държавното управление.

" Много от така наречен антикризисни ограничения ще станат прокризисни напред във времето. Ще има малко облекчение за хората и по-късно цените ще настигнат това облекчение и ще го изядат за няколко месеца ", предвижда финансистът пред БНР.

Кадиев подлага на критика нефокусираните ограничения и разясни, че хората с високи приходи явно нямат потребност от облекчения. За актуализацията на бюджета той уточни:

" Аз не виждам задачата в нея, с изключение на краткотрайно облекчение на хората, които са изгубили приход поради високата инфлация, само че то ще е доста малко. "

Липсват особени ограничения за стимулиране на стопанската система, акцентира Георги Кадиев в предаването " Преди всички ".

Според него въвеждането на антикризисните ограничения на държавното управление е " като на съществено болен да му дадеш един парацетамол ".

" Трябва да се подкрепят уязвимите групи, да има бонуси, спомагателни, за тези групи с най-ниски приходи ", безапелационен е Кадиев, съгласно който " с 1 лев дневно повдигане на пенсията няма да се оправи човек с инфлацията ".

Кадиев означи още, че не вижда продължение на помощта за бизнеса след 1 юли за високите цени на тока.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР