Бившият зам.-кмет Валентин Василев от управлението на Костадин Паскалев бе

...
Бившият зам.-кмет Валентин Василев от управлението на Костадин Паскалев бе
Коментари Харесай

Бивш зам.-кмет стана омбудсман на Благоевград

Бившият зам.-кмет Валентин Василев от ръководството на Костадин Паскалев бе одобрен на сесия и стана новия омбудсман на Благоевград. Тази служба бе свободна цели 7 години, само че в този момент общинските съветници взеха решение още веднъж да проведат конкурс за избор с претекстовете,че общината има потребност от медиатор на институциите.

Доц. доктор Валентин Василев бе единствен претендент, само че мина през процедурата по желание. Новият омбудсман бе определен с скрито гласоподаване с 38 гласа „ За “, 1 „ Против “ и 1„ Въздържал се “ на сесия на общинския съвет.

Като публичен медиатор, Валентин Василев ще има задължението да се застъпва за правата на хората и да пази публичния интерес.

Валентин Василев е понастоящем е учител, доцент към ЮЗУ „ Неофит Рислки “, както и заместител декан на Правно- историческия факултет. Той е с богата автобиография и с доста извоювани грамоти, връчени документи и взети дипломи. Член е на катедра „ Национална сигурност и обществена администрация “.

Преподава още и в Нов български университет, и в Института по Публична администрация към Министерски съвет.

Бил е заместител кмет по просвета и филантропични действия на Община Благоевград от 21 екември 2007 до 14 април 2010 година.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР