Бившият вратар на Левски Стефан Стайков даде интервю пред Тема

...
Бившият вратар на Левски Стефан Стайков даде интервю пред Тема
Коментари Харесай

Стайков: Ники Михайлов трябва да бъде титуляр в Левски

Бившият вратар на Левски Стефан Стайков даде изявление пред " Тема Спорт ", в което показа какво чака от сините напролет и показа мнението си за информациите за прехвърляния на съществени играчи. Той приказва и по тематиката кой би трябвало да застане под рамката през втория полусезон.

Г-н Стайков, какво е мнението ви за протичащото се в Левски и информациите, че може да се стигне до продажби на още съществени футболисти?

- Както са тръгнали да продават футболисти, тимът може да наподобява и по-добре напролет. Мисля, че по този начин ще се получи, макар че в този момент излизат информации и за прехвърляния на Велтон, Кордоба и по този начин нататък. Следя какво се случва в Левски. Сега привлякоха двама нови - Лима и Охене. Все още не можем да си изградим мнение за тях, само че нека се сглоби нов мощен тим. Ако се продадат всички, за които загатнах, ще се вземат положителни пари, с които ще се погасят задълженията. Плюс това ще намалеят заплатите и клубът няма да има такива огромни разноски.

Левски записа три загуби в четири контроли в Турция досега. Как ви се видя играта на сините в тях?

- Постоянно чувам почитателите да разясняват и питат по кое време тимът ще победи в подготовката. Не би трябвало да се мешат в тези неща. Това е интервал от годината, в който не се гледа дали печелиш или губиш. Важното е отборът да се построи, да се вкарат нови неща и да се свърши работата, за която са отишли в Турция. Подготовката е за това, а не за резултати в контролите.

Какво е мнението ви за отхвърли на Андриан Краев и Жереми Петрис да подпишат нови контракти с клуба?

- Свалям шапка на управлението, че ги извади от първия състав. Малко са хората, които ще създадат това. Ясно е за какво не желаят да преподпишат. Явно към този момент са си обезпечили прекосяването в нови тимове. Изчакали са да пристигна новата година и към този момент публично да си уредят нещата. Може би ще взимат по-големи заплати. Не мога да схвана това предпочитание всеки да излезе в чужбина и небрежно да завоюва пари, а след това да не играе. Но когато не се появяваш на терена, тези суми свършват също толкоз бързо. По наше време не бе по този начин. Да, не можем да го съпоставяме, тъй като тогава не ни пускаха да излизаме в чужбина, само че всеки драпаше с нокти да играе в Левски или ЦСКА. Това бяха двата най-хубави тима. Беше чест да си в един от тях. Сега ги виждам тупат се по фланелката, където е емблемата, а е ясно, че не знаят какво значи тя. Не си припомням преди време някой да го е правил. Има си записи. Тогава бяха играчи, които вкарваха доста значими голове. Всеки знаеше по какъв начин е пристигнал и защо играе в Левски. Но нали по този начин е съвременно в този момент.

Не е ли въпрос на образование даден състезател да знае в какъв клуб отива?

- Бях подхвърлил на Наско Сираков в един диалог, че би трябвало да преведат на езиците на чужденците книгата за 100-годишнината на клуба и да им я дадат, с цел да видят, че е имало доста по-добри футболисти от тях. Играчи, които са били на международни шампионати и така нататък Те това не го знаят, а са пристигнали тук да си подпишат добър контракт, да си взимат парите и в случай че може, да се повдигнат малко. След това да си уредят трансфер в различен тим, където да вземат по-големи заплати. Когато откриваха музея, първо минаха футболистите, тъй като имали подготовка. Играчите го направиха като че ли минават около спирката на някой трамвай. Не ги интересуваше нищо. Не знаят защо става въпрос. Лошото в съблекалнята е, че се приказва на най-малко 2-3 езика. Бях в Кипър и там не се даваше да се приказва друга тирада от гръцката. А тук - вместо те да учат български, ние би трябвало да знаем британски, испански и други езици. Щом са в България, би трябвало да се нагаждат чужденците, тъй като тук им се дава заплатата.

В контролите само Николай Михайлов не позволи гол. Какви са наблюденията ви за вратарския пост на " Герена "?

- Не оборвам качествата на Пламен Андреев и отново ще го кажа, не може на 18 години да си капитан на Левски. Какъв лидер си? Как ще обърнеш даден мач? Как ще се скараш на някого, който е играл повече от теб? Това бе една от огромните неточности на Станимир Стоилов. Не знам по какъв начин Пламен го е възприел, само че съгласно мен това му намали формата. Младо момче е и няма по какъв начин да не прави неточности. Но няма право публиката непрекъснато да плюе по Ники Михайлов. Той не бе пазил дълго време и хоп в най-напечените мачове го пускаха. След това не бил се показал добре. Знае се за какво отнася всичките рецензии - поради татко си. Цялата работа е там. Защо си го изкарват на него? Трябваше Ники да си е титуляр, а Пламен последователно да го пускат и по този метод да израства. Така би трябвало да бъде. Михайлов можеше да играе още в чужбина, само че остана да помогне на тима, а в този момент им е крив, че са на това място.

Да ви разбирам, че Николай Михайлов би трябвало да започва под рамката напролет?

- Имат си треньор на вратарите, само че за мен е тъкмо по този начин. Не мога да кажа аз дали би трябвало или не, тъй като не съм в лагера и нямам визия кой в каква форма е. Гледам в профил, само че за мен Михайлов би трябвало да стартира като титуляр напролет.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР